563 2

5 партии се обявиха против избора на Мавродиев за ББР

Загубите за обществото са над 4 млрд. лева плюс стотици милиони инвестиции, загробени в акции и облигации на свързани с КТБ лица

Венцислав Михайлов

Пет извънпарламентарни партии се обявиха против предложението Стоян Мавродиев да оглави Българската банка за развитие (ББР).

"Зелените", "Български земеделски народен съюз", Движение Да България", ДСБ/ Нова Република, и "ДЕОС" изпратиха открито писмо до ръководството на БНБ и конкретно до Димитър Костов, ръководител на управление "Банков надзор" и до управителя на БНБ Димитър Радев, в което изразяват позицията си.

Според тях Мавродиев доказано се провалил като председател на Комисия по финансов надзор, която трябвало да се задейства и предотврати престъпната схема КТБ. Банката и свързани с нея лица са поднадзорни на ръководената от Мавродиев институция и се ползваха с неговото благоволение.

Загубите за обществото са над 4 млрд. лева плюс стотици милиони инвестиции, загробени в акции и облигации на свързани с КТБ лица, пишат представителите на петте партии.

Според петте партии Мавродиев е известен експерт в предоставянето на услуги за създаване на офшорни компании и сметки, което очевидно е важен елемент от неговия професионализъм да стане и директор на държавна банка с 2.2 млрд. лв. активи - подкрепен от правителството, иронично оценяват уменията на председателя на КФН от петте формации.

Останалите "мотиви против" Мавродиев са изреждане на връзка между името на Мавродиев с делото за "кокаиновия крал" Евелин Банев - Брендо.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • име
  Отговор
  1 09:24  29.09.17
  Ейй, това няма едно нормално назначение в тази държава, въртят ги само едни и същи послушковци !
 • Българин
  Отговор
  2 13:42  29.09.17
  Ако това се беше случило, да речем в бризка нам държава - Румъния, този екземпляр щеше да е в затвора! Председател на КФН, а КФН са тези, който котролират - Банки, финаси, застрахователи. Източени 4 милярда от КТБ и този го спрягат още...и е на свобода!? Няма такава държава и такъв прост народ...

Напиши коментар:


Публикувай