426 3

Фондът на Националната библиотека е частично унищожен

Дейността на библиотеката е системно недофинансирана

Константин Карагьозов

Заради системно недофинансиране част от библиотечния фонд на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" е унищожен или неизползван. Това констатира доклад на Сметната палата, който е одитирал работата на библиотеката в период 2014-2016 г.

Дейността на библиотеката е системно недофинансирана, е основната констатация в доклада, поради което част от библиотечният фонд е увреден, унищожен или неизползваем.

Преобладаващата част от помещенията не са нито достатъчно осветени, нито климатизирани, в някои от които има течове, а поради недостиг на място и стелажи част от книгите са разположени на земята.

Сметната палата е дала на министъра на културата 3 препоръки и на директора на Националната библиотека 11 препоръки за отстраняване на проблемите и подобряване на дейността.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лупи
  Отговор
  1 14:35  29.09.17
  За новото демократично бъдеще на тази територия не ѝ трябва библиотека още повече национална!
 • Докогатакабе
  Отговор
  2 14:38  29.09.17
  Не препоръки, а пари трябват. Системно и методично се унищожава историческата и културна памет на нацията. НАРОЧНО !!!
 • 1234
  Отговор
  3 10:50  01.10.17
  Целта е всичко българско да бъде унищожено,да не си знаем историята да се забрави че някога е имало българи защото сме им ТРЪН В ОЧИТЕ. НО да не забравят тия които искат да ни унищожат,че тоя трън може да им извади очите ,а може и да им се забие в дебелите им г.зове.

Напиши коментар:


Публикувай