719 4

"Емко" дължала милиони левове наем за складовете

Красимир Каракачанов намекна, че иска да продава ненужни складове

Венцислав Михайлов

Оръжейната фирма "Емко" не си е плащала за складовете, в които държи боеприпасите си от 2009 г. и военното министерство води дела срещу нея.

Това разкри министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Главницата била над 1,2 млн. лв., а с лихвите сумата набъбвала до над 2-3 милиона лева. Освен "Емко" имало още 3-4 дружества с дългове към министерството на отбраната. .

Според Каракачанов генералният проблем е в това, че тези дружества купуват военна продукция, но нямат складове, в които да я съхраняват.

"Ние им даваме срок от 6 месеца и след това трябва да я изнесат, но те нямат къде да я пренесат и продължават да я държат в склада на МО, а ние плащаме охрана, ток, а те не плащат и наем", коментира той.

Военният министър смята, че проблемът може да се реши, ако складовете с отпаднала необходимост бъдат продадени на дружествата или тези фирми си купят техни.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Цонко
  Отговор
  1 18:46  29.09.17
  Какво пак ще продавате бе господа депутати, вие с акъла ли сте? Почвате да изгрубявате.. Ами нали се сещате, че ще ви ае потърси сметка рано или късно?! Или пак ще викате танкове да ви пазят?

  Коментиран от #3

 • Ghost1
  Отговор
  2 05:35  30.09.17
  Този говори за 2-3 милиона с лихвите. Хайде да се разберем 2или3 че има разлика от цял млн. А колко сте прибрали от оръжив и боеприпаси в хазната до сега. Изгонете ги и да видим дали Каракачанов е добър търговец и как ще носи приходи. Сам си реже стола.
 • ШмъркАн
  Отговор
  3 03:07  13.10.17

  До коментар #1 от "Цонко":

  Само че танковете вече са само два, а измет за пазене - много.
 • ШмъркАн
  Отговор
  4 03:11  13.10.17
  В този случай няма ли ЧСИ-та г-н Каракачанов? Блокирайте стоки за тази сума, кято ви дължи фирмата и нещата, ще си дойдат на място. Докато така размишляваме никога няма МО няма да си вземе парите. Или срок за изнасяне - ако до 6 месеца не се изнесат каквото остане се конфискува в полза на държавата.

Напиши коментар:


Публикувай