1 288 9

Магистрат пратил sms на Нинова с името на съдийката, глобила Сунберг

Светослава Ингилизова

Шефът на Районния съд в Несебър Евгений Узунов защити колегата си Йорданка Майска-Иванова, която беше докладчик по делото срещу шведа Ралф Сунберг, пише "Грамофона".

След като стана ясно, че пияният турист се отърва само с парична санкция за ритника срещу камериерка в Слънчев бряг, Корнелия Нинова написа гневен коментар във фейсбук.

„…Аз съм българка и искам да знам името на съдията, унижил достойнството ни, оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв…“, казва лидерката на БСП.

„Изпратих SMS на г-жа Нинова с името на съдийката“, контрира Евгени Узунов и допълни, че няма да слиза на нивото на политиците с коментар по такива обстоятелства. Обясни, че съдия Майска има 20 годишен стаж и е изключително опитен съдия. Евгени Узунов отново подчерта, че решението на Районния съд в Несебър кореспондира напълно с българското законодателство и е напълно законосъобразно в този случай Сунберг да бъде освободен от наказателна отговорност.

„Делото бе решено законосъобразно и приоритетно в срок със съответното наказание“, допълни още Узунов. Той отрече да има напрежение между съд и прокуратура. Негласно се съгласи, че самото наказание е обидно малко, като подкрепи думите на главния прокурор Сотир Цацаров от вчера.

Тогава главният обвинител на републиката заяви, че присъдата е обидна и е унижение както за пострадалата жена, така и българското правосъдие. Според Евгени Узунов подобни казуси са добър повод за дискусия и промяна в законите.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 17:07  29.09.17
  Какво лаят. Нали никой не излезе на протест след случая с присъдата. Българина само за лична изгода протестира. Тоталната Безнаказаност явно не засяга личния интерес на Българина => си заслужаваме побоите от етноса, да ни обират, насилват, и тн който и както си иска. Нали не е наша грижа.
 • моя страна моя България
  Отговор
  2 17:28  29.09.17
  ами ако тоя боклук догодина пак дойде в БГ фърлете му един здрав тупаник и го оберете до шушка, тва заслужава той.
 • Реалист
  Отговор
  3 17:29  29.09.17
  " Не народ , а ... "
 • МММ
  Отговор
  4 17:31  29.09.17
  Искам да изритам съдийката в главата.

 • 333
  Отговор
  5 18:17  29.09.17
  Маиска за 20 год.не се е научила как се водят дела маи само парички е взимала.....
 • 6 18:47  29.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ВМОРО
  Отговор
  7 20:37  29.09.17
  Искам да изритам Корнелия е муцуната!
 • стоян георгиев
  Отговор
  8 22:37  29.09.17
  срам ме е че тва се случва в страната ми.да доиде един пиян швед да му прислугваме и да пребива жената дето го прави и след това да го пуснем без дори да плати глоба за това.вярно че съдииката има 20 годишен стаж в българската съдебна система.само човек с такъв стаж в тази система може да потвърди че си е свършил прекрасно работата оправдаваики насилника!
 • justice
  Отговор
  9 22:02  30.09.17
  По скоро ритнатата камериерка се е съгласила да вземе някой лев и те така.........след като не вие на умряло по тв- тата ..........peace........ Можем да го превърнем в туристически бизнес.... Идват ритат по главите ....плащат и бегат и те така.....ха ха

Напиши коментар:


Публикувай