1 641 8

"Слънчев бряг" - най-предпочитан през лятото

9% ръст на посетителите отчитат в летния курорт през последните месеци

Константин Карагьозов

Националните курорти остават най-предпочитани от туристите през летните месеци, съобщи пред "Дарик" ресорният министър Николина Ангелкова. Статистиката показва, че въпреки дебатите, "Слънчев бряг" до момента е реализирал 9% ръст на посетителите.

"Не бих казала, че е шумен курорт. По-скоро има части, обособени за забавления", коментира министърът на туризма, но подчерта, че законът трябва да се спазва от всички.

Курортът "Албена" отчита ръст от 8 на сто спрямо миналата година, толкова е и увеличението в "Константин и Елена", а "Златни пясъци" е посрещнал с 4% повече туристи. Според министъра на туризма изпращаме успешен летен сезон, който бележи ръст на туристите 8%. Значително увеличение има на посетителите от Великобритания, които са с 31% повече от миналата година. Повече са туристите и от Полша, Чехия, Германия, Унгария, Турция.

"България се налага като разпознаваема дестинация, която предлага качество. Това не го казвам аз, бяхме информирани на среща с водещи туроператори, които правят много детайлни анализи какво намират техните клиенти в дадена дестинация", обясни Николина Ангелкова.

Тя посочи, че министерството разработва различни дестинации за винен и гурме туризъм, както и белнео и СПА маршрути, за да бъде по-цялостен туристическият ни продукт. Ангелкова посочи, че страната ни ще бъде наградена с престижната награда "Сокол", която се присъжда от Обединените арабски емирства за качеството, което предлага туристическата дестинация.

Николина Ангелкова не пожела да коментира присъдата, която бе постановена на шведския турист, ритнал камериерка в "Слънчев бряг".

"Личното ми мнение е, че глобата е ниска. Ако такава е записана в закона, със сигурност трябва да се направят промени", посочи тя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 19:59  30.09.17
  В Гърция е гадно, само на Слънчака човек може да релаксира максимално!

  Коментиран от #2

 • Къната и брат му Сочо
  Отговор
  2 20:24  30.09.17

  До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

  Аз съм за турските курорти и съни бийч гърция много скука ако си пенсионер става.

  Коментиран от #4

 • abv
  Отговор
  3 21:46  30.09.17
  Наистина най-добър е но отзад напред. Мирише на обратни води още на излизане от с. Тънково. Всяка година пътувам за Обзор през Каблешково. Много преди Слънчев бряг затварям всички стъкла на колата и пускам въздуха да върти в купето.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  4 22:44  30.09.17

  До коментар #2 от "Къната и брат му Сочо":

  Прав си, скучни плажове, нема тъпканица, тихо е, никва чалга, нито яки птички, скромни кръчмета, нема гужвата на Бедрум, никъде не можеш да намериш бас да те реже нощеска през диафрагмата, няма хотели, само вили и къщета. Даже на море на мирише, щото няма водорасли и л..на. Не ходете в Гърция, още от сега буквайте на Слънчака за лето 2018!

 • стоян георгиев
  Отговор
  5 00:04  01.10.17
  слънчака с огромен прираст поне двоен спрямо останалите курорти,но се оказа че бил много гадно място за всички освен за почиващите в него:)))))))).затова сега валери симеонов взе мерки да го поправи.ша ми има тои двуцифрен ръст!!!там има мутри,ку.ви и силна музика и хората не го харесват....интересно обаче що постоянно увеличава посещаемостта си и големината си?спокоините златни преди бяха еднакво големи и посещаеми сега слънчака ги води в пъти,след като златните решиха да няма дискотеки и купон!!!!
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  6 08:19  01.10.17
  Идете в турция и тогава говорете колко хубаво е на бг г..номорие
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  7 08:20  01.10.17
  В бг на море никога няма да ми стъпи крака и така е от години
 • неутрален
  Отговор
  8 11:32  03.10.17
  Не зная дали от пишещите са гледали филм-репортаж на чужденка, излъчен по БТВ, която показва реалната действителност на "великият" курорт. Показа как в целия курорт има безброй секс казина в които се продава всякакъв вид дрога, на въпроса и това не се ли преследа от органите на МВР и няма ли да я проверят като си купи, отговорът беше, че полицаите не проверяват туристи и тя показа едно безумно действие на органите на реда, които провериха българи, а не пияни и извършващи нарушения чежденци, на въпроса и-Защо го провериха? Те отговориха, че се е оглеждал подозрително, а той сигурно се е оглеждал да види какво безумие цари и още много ужасни реални неща показа в този репортаж тази журналистка. Не зная как излъчиха филма. Отиде при кмета на Несебър и му зададе въпроса за проблеми на туристите, а той наглеца също като Ангеланкова започна да и обяснява колко исторически и географски хубости и забележителности псе показват на туристите. Тя беше директна - Не ми разказвайте за тях, кажете нещо за дрогата в казината, за безредието, че свободно туристите пикаят по алеите и градинките,за ужасното разюздано поведение и т.н., но градоначалника като Мирча Крешан повтаряше за история и география. АНГЕЛКОВА, това не е цивилизования туризъм. Нещо май не си в час, но ако всичко за Вас е пари, които са получени от туризма на всяка цена и без стойностни ценности е много жалко.

Напиши коментар:


Публикувай