1 505 9

Директорът на "Пирогов" рови в чантите на лекари и сестри

Служители пропищяха от действията на проф. Асен Балтов

Константин Карагьозов

Директорът на "Пирогов" срамно рови чантите на лекари и сестри. Това споделиха самите служители на спешния медицински институт в отворено писмо до медиите.

Според медиците проф. Асен Балтов е започнал акция по преглеждането на чантите и личните автомобили на лекарите и медицинските сестри, наемайки три охранителни фирми, а междувременно болницата се тресе от скандали, раздори и протести.

Не е ясно какво точно търси проф. Балтов, но паралелно с това се режат заплати, отстраняват се неудобните и се издават устни заповеди, че всеки служител на "Пирогов", който проговори пред медиите, ще бъде уволнен дисциплинарно.

Ето и цялото изявление на лекарите и сестрите:

Директорът на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ проф. Асен Балтов започна акция да преглежда чантите на лекарите и медицинските сестри, както и автомобилите. За целта са наети три охранителни фирми. Безпрецедентната мярка се обяснява като рутинна проверка. Не е ясно какво точно търси проф. Балтов? В същото време болницата се тресе от скандали, раздори и протести. Една част от докторите са с орязани заплати, неудобните се отстраняват, издават се устни заповеди, че всеки, който проговори пред медиите ще бъде уволнен дисциплинарно. За последните четири месеца над 20 медици и двойно повече сестри са напуснали Института по собствено желание.

Предупреждаваме, че на нощно дежурство в клиниките са само специализанти. Недопустимо е недипломирани лекари да се грижат за тежко болни пациенти. Те ще дават и извънредни 12-часови дежурства на входа на „Пирогов“. Всичките над 50 специализанти вече са получили заповед и трябва да изготвят график, а допълнителните смени няма да им се заплащат.

В същото време пациенти умират пред входа на болницата или им се отказва прием. Заради последния случай, който стана медийно известен, проф. Балтов уволни цял дежурен екип от 126-и кабинет – един лекар и две сестри. Над 50 медици излязохме на протест пред централния вход на „Пирогов“, за да изразим несъгласието си с действията на своя директор.

Лекарите и сестрите на "Пирогов"

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • security
  Отговор
  1 13:28  01.10.17
  След като се е стигнало дотук ,да се рови в чантите,представете за каква практика на ,,онеправданите'' доктори става въпрос
 • висок
  Отговор
  2 14:14  01.10.17
  Ами така е на тази географска ширина. Във всички държавни предприятия е така, което може в чантата и у дома. От Пирогов лекарства, консумативи, което не е вързано се краде.

  Коментиран от #6

 • 1111
  Отговор
  3 16:55  01.10.17
  Специализантите не носят съдебна отговорност те се обучават,честито на тежките случай,а всеки от нас може да се окаже там....въпрос на минути е спасен човешки живот...Умишлено някой съсипва държавните болници,за да се плаща в частните....
 • borko
  Отговор
  4 17:16  01.10.17
  Това с обиските е вярно . започна от един главен рапорт на който Балтов обяви , че скочили разходите за консумативи от 800000 на 950000 и обяви ,че ще проверяват коли и багаж на персонала. Много е обидно! Истината е друга обаче! Сменени са достовчиците и същите консумативи се купуват по скъпо!С една дума крадеца вика : дръжте крадеца

 • кучето шаро
  Отговор
  5 17:46  01.10.17
  В задниците ги крият .....
 • Борис
  Отговор
  6 20:05  01.10.17

  До коментар #2 от "висок":

  И се пренасят в чстните здравни заведения ,където работят допълнително.
 • Станимир
  Отговор
  7 21:09  01.10.17
  Борисе,всичко в пирогов е толкова старо,че лекарите са принудени да си купуват инструменти.В частните болници вече няма дефицит. За кражби в полза на частните заведения говорят Балтов и компания,за пренесат проблема от болната на здравата глава.
 • Habibi
  Отговор
  8 07:40  02.10.17
  От казаното, се разбира,че пирогов се управлява от неграмотен и нахален човек без квалификация за мениджмьнт! Между другото ,той ли беше представил бележка издадена от семерджиев за квалификация "Здраве мениджмьнт"?
 • некойси
  Отговор
  9 07:07  04.10.17
  Годините геноцид на ГЕРБ раждат своите резултати в почти всяка една сфера.

Напиши коментар:


Публикувай