1 552 3

Десислава Радева: Чувствах, че съм най-голямото зло в държавата

Първата дама с първо официално интервю

Константин Карагьозов

Съпругата на държавния глава Румен Радев – Десислава Радева разкри как се е чувствала след стъпването на нейния любим в длъжност в интервю за "Дарик". Това бе първото официално интервю на първата дама.

„През последните месеци имах чувството, че съм най-голямото зло в държавата“, сподели г-жа Радева.

Tя призна, че от "хейтърските" определения, които ѝ дават, най си харесва „Генерал Деси”. И се пошегува, че ако президентът Румен Радев е двузвезден генерал, то тя е тризвезден.

Десислава Радева сподели, че в музикално отношение е „всеядно животно”. Така се разбра, че слуша не само рок и класическа музика, а и народна музика, и джаз. Радева допълни, че харесва дори Азис в някои случаи. Първата ѝ голяма любов пък бил Дейвид Ковърдейл от рок бандата Whitesnake.

Тя разказа за последните си инициативи и кампании, в които участва. Една от тях - „Живата вода на България“, има за цел да съхрани традициите и фолклорните обичаи.

„Не съм част от президентството. Съпругата на Румен Радев съм, а той е президент. Не съм институция, не съм първа дама, това го няма в конституцията“, категорична бе тя.

Тя даде пример с първата на дама на САЩ Мелания Тръмп, която разполага с бюджет, а това което Деси Радева прави се е финансирало единствено от благотворителност.

Десислава Радева сподели още, че е лесно да е съпруга на Румен Радев, но е трудно да си съпруга на президента.

"Със Слави Трифонов се познавам още от 1990 г. Но не съм била секретарка на Слави Трифонов, а на предаванията "Каналето" и "Хъшове". Тези две предавания ми дадоха страшно много", коментира тя появилата се наскоро в медиите информация.

"Но никой не ме пита, че съм била секретарка на Румен Христов от СДС, който беше министър на земеделието", коментира Радева.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Голям прос
  Отговор
  1 15:58  01.10.17
  Вярно чувство. Не се меси в работата на президента и всичко ще е наред

  Коментиран от #2

 • 2 16:13  01.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 06:23  09.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай