824 8

Цачева изненадана от решението на Делян Добрев

Министърът на правосъдието се чуди защо депутатът от ГЕРБ подаде оставка

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

Познавам Делян Добрев като добър организатор, боец, но вероятно това, което се случва през последната седмица, го е накарало да вземе това решение. Не съм говорила с него и не бих могла повече да навляза в обяснение на това негово решение. За мен то е изненадващо. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева пред БНР.

По повод разделението на отиващия си Висш съдебен съвет на 2 колегии - съдийска и прокурорска, тя заяви: "Аз мисля, че се получиха нещата. По-важна е оценката на магистратите, на тези, които са част от съдебната власт - съдиите, прокурорите, следователите. Мисля че те оценяват по достойнство това разделяне".

"Едва ли министър на правосъдието, като част от изпълнителната власт, е коректно и има право да коментира работата на правителството на съдебната власт, както е прието да се говори за Висшия съдебен съвет (ВСС). Оценката ще я дадат, на първо място магистратите, оценката я дава обществото. Като цяло, беше свършена не малко работа. Наложи им се да работят в сложна и политическа система. Преди ден изброих, че те са работили с шестима министри, които осъществяват връзката между съдебната власт и изпълнителната власт. На този състав на ВСС му се наложи да изпълни измененията в Закона за съдебната власт, резултат от промяната на Конституцията. Беше свършена много работа. Но, за съжаление, остана и привкус, а така също и недовършена работа. Преди всичко, не беше решен въпросът с натовареността на магистратите, особено в съдийската колегия. Прокурорската колегия предложи план, но трябва да бъде отчетено, че при тях нещата са доста по-леки за решаване. Големият проблем е за натовареността на съдиите. Това, безспорно, ще бъде и един от акцентите в предстоящата работа на новия състав на ВСС", коментира Цецка Цачева.

"Все още има очакване за повече справедливост, повече прозрачност в работата на съдебната власт, като цяло. Отговорността, безспорно, за това, на първо място е на ВСС, но нека и останалите представители на различните власти да не бягаме от тази отговорност. Според законодателната рамка, според връзката между изпълнителна власт и ВСС, всъщност трябва да очакваме и резултатите. Има какво да се желае повече. Аз лично, за себе си, като човек, който съм свикнала да работя в екип, в колектив, бих заложила повече на колективния дух в новия състав на ВСС", допълни тя.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Срам
  Отговор
  1 15:54  01.10.17
  Кораба потъва
 • кучето шаро
  Отговор
  2 15:59  01.10.17
  Толкова млад и да се откаже да краде ?!?!
 • Добрев е пича
  Отговор
  3 16:27  01.10.17
  Аз съм за Добрев, смятам че е от най-коректните и съвестни в Герб, за сметка на това пък Йончева е пълно хахо, а пък има едни милиончета за които герберите не обелват дума
 • Варна
  Отговор
  4 17:16  01.10.17
  Мама е изненадана ... - Е изненада е! Тате мълчи като дупе, а той е биз- бизе с него!

 • Пешко
  Отговор
  5 21:34  01.10.17
  Това с санирането е огромна и нагла кражба в цяла българия. Герб естествено е зад това. Това е една от причините Голямата Тиква още да е начело. Той всеки месец цуцка от черните каси на всички герберски кметлета. До 2020 г. докато има кибти за усвояване, бат Бойко няма да пусне кокала
 • Да живее ГЕРБ
  Отговор
  6 21:42  01.10.17
  Това нещастно БСП, няма ли най накрая да се навре у кучи г.з? Жалко, че толкова кадърно и точно момче, като Добрев подава оставка!!! Наистина жалко! Яд ме е!!!
 • плевен
  Отговор
  7 23:08  01.10.17
  като знае кво е направила в плевен да се чуди тоя другар що си дава оставката тя даде на циганите целия град срещу срещу кметския стол на стоиков
 • неутрален
  Отговор
  8 10:48  03.10.17
  Как тази наглечка няма да е изненадана. Тя съди по себе се. Никой от народа не я иска, но тя се натиска да е президента, а сега без да е избрана и за народен представител Тиквата с найния РАБФАК я направи министър .Не завиждам на подчинените и, а жалко и за нас , срам и позор такава да е министър на съдебна система. ПОЗОР. АМАН ОТ НАГЛИ ГРОБАРИ, които ежечасно закопават БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай