653 9

Симеонов призова да не се приема оставката на Добрев

Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, смята вицепремиерът

Светослава Ингилизова

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов подкрепи депутата Делян Добрев и призова коалиционните си партньори да не приемат оставката му заради скандала Кумгейт.

Ето какво написа Валери Симеонов във фейсбук:

От свое име и от името на ръководството на Национален Фронт за Спасение на България призовавам коалиционните партньори от ГЕРБ и Народното Събрание да отхвърлят оставката на Делян Добрев. Тя е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици.

Работил съм с Делян Добрев в две парламентарни комисии и съм придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знания в енергетиката и икономиката. Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си – въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията. Именно той като министър положи основите на енергийните реформи, които днес се прилагат и благодарение на които започна оздравяването на енергетиката. Зад днешната политическа атака стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси.

Това са фактите. Що се отнася до спекулациите и политическите обвинения, които не почиват на факти, а на внушения, то достатъчно поражения бяха нанесени с оставките на обвинените в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе отправен нито един упрек.

Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите, само заради връзките си с някой „неблагонадежден“ или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани, поради връзка с някой „враг на народа“. Как никой не зададе въпроса дали тези хора са професионалисти и са си вършили работата, та чак тогава да им бъде дадена оценка и наложена санкция?

Тази атака бе инициирана от една непривлекателна личност, започнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влязла в телевизионната журналистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която винаги има само една „истина“ и никога две страни. Спрямо такива като нея, трябва да се прилага само и единствено законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа кампания по отношение изграждането на защитното преградно съоръжение по границата с Турция. Призовавам Делян Добрев да използва всички законови средства, за да изтрие петното на клеветите и накаже клеветниците.

Неговата политическа кариера не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания. Управляващите днес партии доказахме, че не разпъваме чадър над политически лица при доказани обвинения в неморално или незаконно поведение. И това е един нов модел на политика през последните десетилетия, който не е характерен за БСП.

Казусът „Добрев“, обаче, е коренно различен, тъй като става въпрос за недоказани обвинения. Апелирам към ръководството на ГЕРБ за повече здрав разум, а към Делян Добрев за повече кураж, отговорност и стоицизъм.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 08:48  02.10.17
  Гарван гарвану око не вади.
 • гост
  Отговор
  2 09:00  02.10.17
  Нали хотелът му е в Хасковска област.....,ако сменят роднините може на Валерката да му спрат кранчето. А шумът по морето е временен бизнес.....
 • РЪБ
  Отговор
  3 09:16  02.10.17
  СЪЩИЯТ ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ ,ТОЧНО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ЩЕШЕ ДА РЕВЕ, КАТО МАГАРЕ "ЗА ОСТАВКА" ПО ТВ "СКАТ" ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...........А АНТОН ТОДОРОВ ПЪК.....,КАТО СИ СПОМНЯ КАКВИ ГИ БЪЛВАШЕ ТО СЪЩАТА ТАЗИ ТВ СКАТ ПРОТИВ ГЕРБ...........!!!!!!!!!...............А СЕГА ЛИЖЕ ЛИ ,ЛИЖЕ Т...ЦИ ГЕРБЕРАСТКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Све
  Отговор
  4 09:34  02.10.17
  Всеки, за който Цв. Цв. намери добри компромати, става най-големия защитник на ГЕРБ. Те са по-скоро мутренска групировка, НЕ ПАРТИЯ

 • Хасан
  Отговор
  5 11:18  02.10.17
  Ядаха и пиха заедно и Делянчо лекичко искаше да стане от масата...
 • Русенец
  Отговор
  6 15:29  02.10.17
  Най-добре ще е в Хасково да направят паметник на Добрев, като борец за Корупция и Шуробаджанащина !
 • Русенец
  Отговор
  7 15:30  02.10.17
  Симеонов доказва Дарвиновата теория че парите и властта променят човека и го правят на маймуна !
 • неутрален
  Отговор
  8 18:53  03.10.17
  Долен клоун! Нали крещеше, че ЙОнчева говори глупости и за стълбата на оградата, само три дни след твоето плюване хванаха мигранти, които прескочиха оградата със стълба. Твоята гордост Бъграската като Китайската стена . ЖАЛЪК СМЕШНИК И АЛАРМАДЖИЯ!ЗАЩИТАВАШ ДОБРЕВИЯ, ЗАЩОТО СТЕ ЕДНИ И СЪЩИ АЙДУЦИ.
 • zevs
  Отговор
  9 06:14  04.10.17
  Симеонов на амбразурата-матросевче.....................

Напиши коментар:


Публикувай