1 188 3

Директорът на болницата във Враца хвърли оставка заради 12 млн. дългове

МБАЛ „Христо Ботев“ е най-голямото лечебно заведение в областта

Константин Карагьозов

Изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца - Орлин Цветков, е подал заявление за напускане. В края на миналата седмица той е входирал документа в здравното министерство, научи местното издание „Конкурент“.

Информацията беше потвърдена от пресаташето на най-голямото лечебно заведение в областта Христина Крушарска. Според официалните данни, шефът на болницата напуска поради „невъзможност да се справи сам със заварените над 12 000 000 лева задължения. Въпреки преструктурирането, изготвените анализи и стратегии, липсват действия от страна на министерството на здравеопазването и държавата“, пише в мотивите на заявлението за напускане.

В петък директорът на РЗИ във Враца д-р Орлин Димитров е получил писмо от Цветков, в което шефът на болницата го предупреждава за сътресения.

„Получих писмо от директора на МБАЛ „Христо Ботев“, чрез което г-н Цветков ме уведомява, че е възможно да настъпи реорганизация на здравното обслужване на населението във връзка с финансовите проблеми, които има болницата. Това писмо по себе си нищо не означава, пък и не съм аз човекът, който има отговорност и задължение да поеме нещата, ако болницата фалира“, коментира д-р Димитров.

Миналия четвъртък на посещение по друг въпрос във Враца беше здравният министър проф. Николай Петров, който каза, че „здравното министерство прави всичко възможно за запазването на врачанската болница... но Бог ще реши какво е бъдещето ѝ“.

Утре Цветков, който е в 1-месечно предизвестие, има среща в здравното министерство, в което ще се опита да убеди ведомството в спешната необходимост от държавна намеса. Задълженията на най-голямото лечебно заведение в областта са над 12 милиона лева, а в него работят около 600 лекари, медицински сестри и друг персонал.

Враца / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 631016
  Отговор
  1 22:40  02.10.17
  Държавно,общинско-не ми го хвали.
 • престъпници
  Отговор
  2 08:24  03.10.17
  Забрана на частна болница да работи със здравна каса!Да не говорим че не бива да има и каса.Болниците трябва да са държавни а здравеопазването безплатно.Съсипаха икономиката и всичко.Политиците които управляваха България след 1989г са за доживотен затвор до един!!!
 • 112
  Отговор
  3 17:40  03.10.17
  http://www.kmeta.bg/obstinski-suvetnik-stroi-nova-bolnica-vuv-vraca

Напиши коментар:


Публикувай