941 10

Делян Добрев подаде оставка от парламента

Цвета Караянчева попита Нинова дали това са беквокалите на президента в БСП

Мартин Христов

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев депозира днес оставката си в парламента.

"Успяха мен да окепазят бързо и лесно. Излязох виновен за всичко. С Данаил Кирилов съм съученик, ако търсите други връзки“, каза той пред журналисти.

Добрев призова: "В следващите 24 часа Елена Йончева да извади имена и кой какви пари е дал от тези нейните диаграмки – или да се извини. Тази нейната история мина всякакви разумни граници. Това не означава, че аз няма да заведа дела срещу нея“.

Според Добрев атаката срещу него цели да се прикрият новите обвинения на прокуратурата срещу Румен Овчаров.

"Всички знаем каква е обвързаността между Корнелия Нинова и Румен Овчаров. Както някои колеги казаха, Румен Овчаров е ментор на Корнелия Нинова. Той е гърбът на Корнелия Нинова в БСП", завърши той.

Депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на НС Цвета Караянчева нападна с въпроси БСП и лично към лидера на социалистите: "Вярно ли е, че съпругът на Корнелия Нинова работи в Лукойл? На каква позиция е? Каква заплата получава? В конфликт на заинтересованите ли е г-жа Нинова, когато гласува закони за горива, пазари, икономика. Спонсорирала ли е Лукойл г-жа Нинова и кампанията на БСП?"

Караянчева заяви, че очаква отговор от Нинова. Тя попита и това ли са "беквокалите на президента в БСП" и това ли е битката, която президента отваря срещу ГЕРБ.

Вчера пък кметът на Хасково Добри Беливанов от ГЕРБ не дойде на свиканата вчера среща на ГЕРБ в града, съобщи БНТ.

Събралите се в залата казаха, че проектите в Хасково се бавят, понеже Беливанов не ходел често на работа.

След оставката, която подаде от всички постове, депутатът Делян Добрев разговаря с партийния актив в града заедно със зам.-председателя на партията Цветан Цветанов.

По-рано вчера на пресконференция депутатът от БСП Елена Йончева повтори своите обвинения за роднински назначения в местната власт и създаване на бизнес групировка общината, а кметът на Хасково Добри Беливанов подписа оставките на заместник-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилова. Двамата депозираха оставките си в началото на миналата седмица, когато ГЕРБ свали политическото си доверие от кмета.

На срещата Цветанов заяви, че днес партията ще проведе заседание, на което Делян Добрев ще каже мотивите си да си подаде оставката, а от партията ще бъде взето решение дали да бъде приета.

"Нищо не става видно от документите, които размята Йончева. Единственото, което успя да постигне днес, е, че ако щях да я съдя за клевета, на мен ми се струва, че имам основания да я съдя за набеждаване, за което тя би трябвало да понесе наказателна отговорност", коментира Делян Добрев.

В събота в отворено писмо до премиера Бойко Борисов кметът Добри Беливанов се оплака от кадруване на Добрев в общината и заяви, че се дистанцира не от партия ГЕРБ, а от областния ѝ координатор.

Преди да излезе в отпуска отменил конкурсите за ръководни длъжности в местната администрация. "Там имаше доста проблеми с тези конкурси - с провеждането, със самото обявяване. Имаше и жалби. Отново ще обявя конкурси - аз съм длъжен. Има и още, които на следващ етап, трябва до края на годината да минат през конкурси", обясни Беливанов.

На въпрос за отпуската в чужбина Беливанов посочи, че почивката била планирана преди месец. Разноските по ваканцията си били негови, отишъл в чужбина с автобус на групова екскурзия, а се снимал със скъпа кола просто за спомен. Пред БНТ Беливанов казва още, че познава Делян Добрев от години и го чувства като свой син.

"Ние сме силен отбор, защото работим за гражданите, защото политиките, които правим, достигат до всеки от човек. Затова нямаме от какво да се срамуваме. Единственото, за което аз се срамувам, е че подкрепихме Добри Беливанов за кмет на Хасково. Този човек няма място в ГЕРБ ", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов тази вечер, цитиран от пресцентъра на партията.

"Този човек е подвластен на чужди интереси и ние трябва да им се противопоставим", подчерта Цветанов. По думите му "със скалъпени пасквили и лъжи БСП атакуваха именно Делян Добрев, защото той е успешен и ценен като експерт". "Деляне, аз съм ти приятел и ще победим!", обърна се Цветанов към него.

В подкрепа на депутата и с настояване за оттегляне на оставките му се изказаха десетки участници в срещата.

Хасково / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гоуст
  Отговор
  1 09:41  03.10.17
  Оставка? И си мислите, че някой като сгафи и с оставка или освобождаване проблемът е решен. А затвор кога?
 • Русенец
  Отговор
  2 09:50  03.10.17
  Проблема е в структурата на ГЕРБ. Това е мафиозка организация, която скоро ще доведе до фашишстки режим в България. В основата на всичко е Цветанов, болно амбициозен и много зъл човек. Ако сега не падне ГЕРБ от властта, то диктатурата му ни е в кърпа вързана.
 • гербераст без власт
  Отговор
  3 10:08  03.10.17
  И Добрев, ще си останесамо един обикновен милионер !
 • ЪРП
  Отговор
  4 11:58  03.10.17
  АЙДЕ ПО-БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЙ ОТ ПАРЛАМЕНТА БЕ ПУДЕЛ КРАДЛИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А, СЕГА ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СИ СВЪРШИ ЛИ РАБОТАТА ЗА СТОТИЦИТЕ ОКРАДЕНИ МИЛИОНИ ОТ ДЪРЖАВАТА ОТ ПУДЕЛА С ЧРЕЗ НАГЛАСЕНАТА МУ РОДА ?????????????????

 • Варна
  Отговор
  5 18:27  03.10.17
  При 100 млн. лв. приходи по обществени поръчки, колко ли са прибрали след комисионната за Боцко? Както виждате Винету упорито бяга от темата повече от седмица! - И при суджука пак също мълча като дупе... И за Ало Ваньо пак мълча...
 • Гост
  Отговор
  6 18:46  03.10.17
  Срам ме е ! Пропаднала държава ! Всички са уличени в корупционни схеми ,а продължават да са депотати. Срамота. Навремето Тачър уволни министър само заради съмнения за корупция ,а сега защо така се изроди човечеството? Най голям е този който лъже и краде най много. На къде отиваме?
 • 7 19:56  03.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хуясалия
  Отговор
  8 20:31  03.10.17
  Честито, след оставка да пожелаем и приятно прекарване в затвора. Но докато има подобия като Цацаров надали ще има осъден от ГЕРБ
 • Све
  Отговор
  9 20:45  03.10.17
  Както каза Тома Томов Целият политически елит да се махне
 • БАЙ МИЛЕ
  Отговор
  10 03:43  04.10.17
  ЕДИН КАВАЛ ПО МАЛКО......АРЕ..ЧУПКА.....

Напиши коментар:


Публикувай