457 4

Плевнелиев ще дава показания на 8 ноември по делото срещу Ненчев

Разпитът на Росен Плевнелиев е по искане на прокуратурата

Маргарита Илиева

Росен Плевнелиев ще дава показания на 8 ноември по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев за ремонта на двигателите на руските изтребители МиГ-29, предава БНР.

Плевнелиев беше призован за днешното съдебно заседание, но по негова молба разпитът му беше отложен.

В процеса показания вече даде действащият държавен глава Румен Радев, който е един от основните свидетели срещу Ненчев в качеството му на бивш командващ Военновъздушните ни сили.

Разпитът на Росен Плевнелиев е по искане на прокуратурата, обясни адвокатът на Николай Ненчев Менко Менков.

"Ние също желаем неговия разпит. Той е бил ръководител на нашата делегация, като държавен глава, на срещата в Уелс на 3 и 4 септември 2014 година, когато именно се взимат тези решения. Засега ние нямаме нужда от никакви свидетели, тъй като делото е изяснено. Ние твърдим изначално, че обвинителната теза е погрешна и че не би следвало въобще да му бъдат повдигани обвинения на г-н Ненчев. Просто се изчерпва процедурата по събиране на доказателства", заяви Менков.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 17:09  03.10.17
  И за кво трябва да пишете и да си спомняме за това недоразумение
 • даге
  Отговор
  2 17:12  03.10.17
  Искам да питам какво направи Плевенлиев за Плевен ?
 • Трол
  Отговор
  3 17:31  03.10.17
  На чехльо и перуката не им достигна време за да ремонтират самолетите ни в Полша. Трябва им още един мандат и момчетата щяха да се справят, що ще ги съдите и разпитвате! Ама само като си спомня как соросчетата скачаха...радост, радост, че има кой друг да ни ремонтира самолетите. А то какво стана?
 • goni
  Отговор
  4 13:29  04.10.17
  Мдаа! Пак Менко Менков! Навремето спаси Цецо сега ще спаси и Кольо! Кадърен човек! Дума да няма! Колко ли му е хонорара?! Сигурен съм че си го е заслужил до последната стотинка, ама пусто любопитство! :)

Напиши коментар:


Публикувай