783 2

Искат оставката на Ангелкова

Туроператорите смятат, че рекламата е лишена от стратегическа визия

Светослава Ингилизова

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти настоява министъра на туризма Николина Ангелкова да подаде оставка заради "липса на професионални компетенции и административен капацитет за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм", съобщи "Дневник".

Според туроператорите данните за броя на чуждите туристи се преувеличават, националната туристическа реклама е лишена от стратегическа визия, туристическият маркетинг е хаотичен, липсват и маркетингови активности в мобилни формати и в социални платформи.

Туроператорите твърдят, че общественото мнение се манипулира систематично за истинското състояние на входящия туризъм в България с погрешни данни за броя на чуждестранните туристи, надвишаващи значително реалния брой.

Те оценяват състоянието на националния туристически портал http://www.bulgariatravel.org като катастрофално и отбелязват, че от началото на 2015 г. той е без активност. Според организацията българската държава подпомага рекламните кампании на чуждестранни туроператори със свои средства, липсва прозрачност в процедурата и критериите за избор на получателите на държавната помощ, нарушава се свободната конкуренция като чуждестранни икономически субекти се поставят в по-благоприятно положение спрямо българските туроператори.

Организацията се възмущава, че продължава да се бави недопустимо въвеждането на автоматизирана Единна система за туристическа информация ЕСТИ, от която се очакваше да стане ключов инструмент в борбата със сивата икономика.

България


Още по темата

 • Председателят на ПАСЕ подаде оставка

  Председателят на ПАСЕ подаде оставка

  Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Педро Аграмунт подаде оставка, съобщи ТАСС. Аргамунт е обявил решението си през ...
  6.10.2017
  368
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 19:46  03.10.17
  А! - Те от ГЕРБ не лъжат! - Тез чиляци що така с лошо ...
 • Тая
  Отговор
  2 23:41  03.10.17
  е егати коня, аве най грозните лелки всичките в герП.

Напиши коментар:


Публикувай