276 1

Димитър Делчев: „Моделът Делян“ може да бъде разбит с широка анти ГЕРБ коалиция

Когато БСП управлява, те се възползват от създадената в държавата схема

Венцислав Михайлов

„Моделът Делян“ може да бъде разбит с широка анти ГЕРБ коалиция и първата стъпка са местните избори, каза пред телевизия „България он ер“ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Този модел прави страната най-бедната и корумпирана в Европейския съюз. Той вади парите от джобовете на хората и ги слага при подбран елит. ГЕРБ управляват общините като техни феодални владения, Хасково е поредният симптом, преди това видяхме Септември, "Суджук гейт" в Добрич. Трябва да се противопоставим срещу модела и разширяването му, заяви Делчев. Неприемането на оставката на Добрев ще бъде поредното бламиране на председателя на ГЕРБ, който я прие, от депутатите му, смята Делчев.

Ще чуя какво ще ми кажат нашите 230 структури в страната с кого могат да работят, те ще изберат партньорите си за местните избори, каза лидерът на ДБГ.

На въпрос за обединение на дясното Делчев отговори, че първо трябва да се проведе разговор за морала. Шансът за разбиването на модела е широка коалиция между партии, местни коалиции , граждански организации, но всички да оставят егото и чувството за превъзходство пред вратата, ако искаме да победим „модела Делян“. Няма да участваме в никакви коалиции, чиято цел е само влизане в Народното събрание, а не промяна в управлението и реформи, категоричен бе той.

Разлика между БСП и ГЕРБ няма. Когато БСП управлява, те се възползват от създадения в държавата модел. Този, при който съдебната власт е опитомена и на практика не контролира изпълнителната такава, която пък безконтролно назначава и усвоява средства, каза Делчев.

ВСС трябва да избере председател на ВАС, който да внесе спокойствие в системата и да премахне тайния ценоразпис на ВАС, за който много хора знаят и се възползват, категоричен бе Делчев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Аяжо
    Отговор
    1 15:43  04.10.17
    Бсп дпс и ти ли?

Напиши коментар:


Публикувай