423 2

Константинов: Борисов и Радев трябва да се разберат по мъжки

Според него страната ни има други далеч по-важни проблеми за решаване

Маргарита Илиева

„Има двама силни мъже в държавата – Румен Радев и Бойко Борисов. Те трябва да се разберат по мъжки, а не да пускат вторият отбор да се рита по кокалчетата."

Това заяви професор Михаил Константинов в студиото на „Тази сутрин” по бТВ.

По думите му страната ни има други далеч по-важни проблеми за решаване.

Според него конфликтите между БСП и ГЕРБ все пак се случват с разрешението на лидерите.

„Там играта е многопластова, накрая лидерът ще скочи и ще има публични шамари”, смята Константинов.

На въпрос дали страната ни наистина е лидер на Балканите, професорът заяви, че поради различни причини започваме да ставаме, което е голяма отговорност за България.

„Международното право е повече от абсурдно в момента”, смята Константинов по повод проведения в Каталуния референдум за независимост.

По думите му то се крепи на два основни принципа – единият е за ненарушимост и святост на границите, а вторият – принципът за право на самоопределяне на народите.

„Ако Мадрид бяха оставили референдума да се проведе нормално, най-вероятно щяха да спечелят привържениците за оставането. Това обаче означаваше да се признае това като средство за легитимно обсъждане на този въпрос. Тогава земята на баските щеше да изхвърчи”, смята Константинов.

Според Константинов следващата страна, която ще последва Каталуния е Шотландия.

„Шотландия ще излезе от Великобритания и тя има основание, защото след брекзит условията са други. Шотландия е следващата – те ще се отделят и отиват директно в Европа”, допълни той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 10:14  05.10.17
  Как да се разберат по мъжки като Бойко не е мъж а фурнаджийска лопата, днес едно утре противоположното ! Браво на Радев, той е единствената гаранция за демокрацията. Без него България загива !
 • факт
  Отговор
  2 18:52  06.10.17
  САМО ЧЕ АКО БЯХА МЪЖЕ

Напиши коментар:


Публикувай