2 283 10

„ЛУКОЙЛ“ не иска да бъде въвличан в партийни скандали

Венцислав Михайлов

Категорично възразяваме срещу намесването на името на „ЛУКОЙЛ - България” ЕООД в междупартийни разпри и скандали. Благотворителната и спонсорска дейност на дружеството е прозрачна и отразена във финансовите му отчети, мащабна и отлично известна на българската общественост.

Това заявяват от пресслужбата на компанията по повод изявленията на Цвета Караянчева. Заместник - председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ обвини лидера на БСП Корнелия Нинова, че нейният съпруг е на заплата в рафинерията.

Кадровата политика на „ЛУКОЙЛ - България” е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към скандалите, съпътстващи българския политически живот, се припомня в прессъобщението.

Ето и позицията на „ЛУКОЙЛ - България” ЕООД

По повод изявленията на г-жа Цвета Караянчева, зам.-председател на Народното събрание, пресслужбата на „ЛУКОЙЛ - България” ЕООД е упълномощена да разпространи следното становище:

Категорично възразяваме срещу намесването на името на „ЛУКОЙЛ - България” ЕООД в междупартийни разпри и скандали. Благотворителната и спонсорска дейност на дружеството е прозрачна и отразена във финансовите му отчети, мащабна и отлично известна на българската общественост. Тя е изцяло ориентирана към подкрепа на българския спорт, култура и образование – онези области, които допринасят за изграждането на силни и хармонични личности и позитивна обществена среда. Политиката не е била, не е и няма как да бъде сред тези области.

Отправянето на голословни намеци за каквито и да било връзки между компанията и някоя политическа партия, особено от страна на заместник-председател на българския парламент, е недопустимо и недостойно. Кадровата политика на „ЛУКОЙЛ - България” е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към скандалите, съпътстващи българския политически живот.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ми Кък
  Отговор
  1 10:38  04.10.17
  Разбира се че не искат никой да им пречи на МЕГА ПЕЧАЛБИТЕ , НА ТРУПАНЕТО НА МИЛИОНЧЕТА
 • А ВИЕ
  Отговор
  2 10:50  04.10.17
  Платихте ли си данъците?
 • Лаптопа
  Отговор
  3 10:54  04.10.17
  Е да ама на вашите служители са им много дълги езиците
 • Лаптопа
  Отговор
  4 10:57  04.10.17
  Те социалистите в парламента са се милионери - Йончева, Нинова, К. Добрев ..................................... вече не знаят какво говорят, започват да разплитат собствените си кошници

 • Гоуст
  Отговор
  5 11:37  04.10.17
  Ей, веднага да оставите хората от Лукойл намира, за да могат спокойна да монополизират пазара, да дерат народа и да си харчат парите спестени от неплащането на данъци! Ясно ли ви е?
 • Чавдар войвода
  Отговор
  6 12:48  04.10.17
  Пичове, спрете да зареждате лукойл. Нека пребиваването ви на такава бензиностанция, бъде само до тоалетна.

  Коментиран от #7

 • Гоуст
  Отговор
  7 12:57  04.10.17

  До коментар #6 от "Чавдар войвода":

  ГЕРБ приеха закон, в който всички горива да преминават през складове като 85% са собственост на Лукойл. Така, че дали зареждаш на ОМВ, ЕКО, ШЕЛ все си в "кюпа"
 • Реалист
  Отговор
  8 15:01  04.10.17
  В изречението започващо с "Благотворителната и спонсорска дейност на дружеството..." са изпуснали "...за БСП...".
 • Хаджи Генчо
  Отговор
  9 19:11  04.10.17
  Лукойл преместиха централата си в Белград, отвратени от дебелашкия манталитет на българските политици. Няма да е далеч времето, когато ще прекъсне всякакви взаимоотношения с България.
 • МАК
  Отговор
  10 01:01  05.10.17
  Вън на тази скапана компания от България!!искам да дойде компания, която да ни дава истински горива на ниво поне Австрия и Германия!! Замърсяването на въздуха от колите освен скапаната подръжка най вече причината е скапаните боклучави горива на Боклук ойл.!!вън от Бг

Напиши коментар:


Публикувай