1 525 3

Българските застрахователи търсят решения за намаляване на пътните катастрофи

Венцислав Михайлов

Юбилейна конференция по пътна безопасност ще се състои в столичния „София Хотел Балкан“, зала „Средец“. Събитието под надслов „Мирен договор за българските пътища“ е организирано от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и има за цел да представи вижданията на отговорните институции за реално намаляване на пътните катастрофи. Застрахователната индустрия у нас винаги е била активен участник в споделянето на добри практики и идеи за снижаване на пътния травматизъм и жертвите от пътни инциденти. Медиен партньор на конференцията е Факти.бг.

Форумът ще бъде открит от г-н Владислав Горанов, Министър на финансите. Приветствия към участниците ще поднесат г-жа Менда Стоянова, Председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание; г-н Николас Жанмар, Директор лично застраховане, общо застраховане и макроикономика в Insurance Europe; г-жа Карина Караиванова, Председател на КФН; г-жа Светла Несторова, Председател на УС на АБЗ.

На конференцията ще бъдат разгледани политиките на министерствата в контекста на пътната безопасност. Лектори по темата ще бъдат: г-н Николай Нанков, Министър на регионалното развитие и благоустройството, и г-н Ангел Попов, Зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Г-н Бойко Рановски, Началник отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР, ще коментира мероприятията и дейностите за ограничаване на травматизма. Г-жа Ралица Агайн, Зам.-председател на КФН, ръководител на управление „Застрахователен надзор“, ще представи приноса на застрахователния сектор за повишаване безопасността на движението по пътищата, като и въвеждането на нови информационни технологии в борбата с произшествията.

Аудиторията ще се запознае и с международния опит на утвърдени организации, които посочват работещи решения в много страни от Европа, както и най-добрите механизми за превенция в областта на пътната безопасност в ЕС. Сред чуждестранните лектори се открояват г-жа Довил Админайте, Ръководител проекти в Европейски съвет за безопасност на транспорта (ETSC), и г-жа Oливера Джорджевич, Старши мениджър в Европейския институт за оценка на пътищата (EuroRAP).

По време на форума ще бъде споделена и добрата експертиза при обучението на децата и учениците по пътна безопасност. Как в най-голямата община у нас – Столична община, ангажират вниманието на подрастващите, ще коментира г-жа Ирена Димитрова, Зам.-председател на Съвета за безопасност на децата в София.

Като гости на форума са поканени народни представители, евродепутати, представители на агенции, институти, комисии, кметове, ректори на най-големите университети, академични учени, представители на сродни и партньорски индустрии от банковия и пенсионноосигурителния сектори, управляващи дружества, инвестиционни посредници; юристи от престижни адвокатски кантори; членове на неправителствени организации; представители на структури на автомобилното движение и много други. Сред международните гости се открояват най-големите одиторски компании, както и управителните органи на браншовите застрахователни обединения от ЕС. Очакванията са дискусиите да допринесат за намиране на верните пътища за намаляване на практика на тревожния възходящ травматизъм от пътни инциденти у нас и за пореден път да покажат съпричастността на застрахователния бранш към важни за обществото теми.

Конференцията е част от инициативите, посветени на 25 години от създаването на Асоциацията на българските застрахователи. От основаването си до днес АБЗ е основен фактор при създаването на общи политики за развитие на застрахователния сектор, защита правата и интересите на бранша, налагане на лоялна конкуренция в сектора и координация между застрахователите по въпроси от общ интерес. В сдружението членуват 28 компании, представляващи над 93% от българския застрахователен пазар.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 08:03  05.10.17
  Двуличните застрахователи се събират за да вдигнат малко медиен шум и да напомнят за себеси,за сетен път обяснявайки на обществото че без тях то е загубено.А голата истина е,че ако не се случват лоши неща на хората като природни бедствия,болести,кражби,убийства и катастрофи,НЯМА ДА ГИ ИМА И ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ .От друга страна пък искат от клиентите си да предприемат колкото се може повече предпазни мерки не от любов към тях,а ЗА ДА МИНИМИЗИРАТ ИЗПЛАЩАНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ щото най обичат само да вземат без да дават.Та каквито и глупости да се изговорят на тая сбирка от типа на "колко хуманна е застрахователната професия",в края на краищата застрахованите си остават една истинска Златна кокошка.Основната цел и задача обаче на сбирката е повече от ясна:Първо-да се издърпат ушите на по-дребните и нелоялни непослушковци които подбиват цените с цел заграбване на чужди клиенти и Второ-да се пусне в държавното канче лептата на всяко Застр. дружество/според печалбата/,за да не им се месят в нещата разни проверяващи,т.е. "данък спокойствие".
 • един
  Отговор
  2 08:08  05.10.17
  ДЕМЕК- ще се съберат най-големите измекяри в държавата и извън нея, да се уядат и напият съвместно и да договорят как за в бъдеще да грабят още повече и по-успешно.
 • MasterBoy
  Отговор
  3 09:52  05.10.17
  Изобщо не им пука за хората ами само гледат да си вдигнат печалбата. Хем да се няма катастрофи - хем да не можем и без застрахователи.

Напиши коментар:


Публикувай