451 3

Нинова: ГЕРБ разчиства пътя на Борисов за президент

Лидерът на БСП обвини ГЕРБ във война срещу президентската институция

Нинова: ГЕРБ разчиства пътя на Борисов за президент
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е на мнение, че ГЕРБ използва Комисията за самолетите, за да разчисти пътя на Бойко Борисов към президентството. Социалистката заяви това по време на дебатите по доклада на Комисията, цитирана от агенция "Фокус".

"Това, което правите е война срещу президентската институция. Председателят на партийната ви група обвини президента в лобизъм и намекна за корупция. След това последва създаването на тази комисия, която да ползвате като бухалка", каза Нинова.

"Ние издигнахме, подкрепихме и работихме за избора на президента Радев. Ние стоим зад президента Радев като партия. За една година той не е отстъпил на милиметър от ангажиментите си", застана зад президента Румен Радев лидерът на БСП.

Нинова вярва, че с Комисията за самолетитете ГЕРБ използват една институция срещу друга за партийни цели.

"Въпреки битките, които водим, ние живеем в парламентарна република. Тук не се намират беквокалисти, това са хората в държавата, които определян пътя в държавата, но между нас има разлика, г-н президент. Тези хора отдясно искат да използват този парламент за битка срещу вас. Ние няма да го позволим. Това е разликата между нас. Това е алтернативата, която могат и българските граждани да видят и да избират. Зад вас сме господин президент", категорична бе Нинова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 12:55  05.10.17
  Пльос!
 • 2 13:22  05.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Варна
  Отговор
  3 14:09  05.10.17

  До коментар #2 от "тъпаовцЪ":

  Причините да иска това са много! Първата и основната е физическото му оцеляване! - Този човек рекетира толкова много хора, че все някой ще му строши тиквата когато слезе от власт. А така ще получи пожизнена пенсия и охрна докато мърда. Втората е да се отърве от кашите които забърка! - Страната в колапс и следващите които ще дойдат на власт ще трябва да оправят тежките каши които забърка особено с бюджета и икономиката. - При 26 млрд. приходи от данъци и 30 млрд. заеми, в едно с постоянна емиграция, растяща неграмотност и ненамален държавен апарат колко време ще връщаме заемите? Същевременно дупките в бюджетите на всички министерства вече са с размерите на кратер! - В тези условия ще трябва да работят следващите правителства! Та за това му е нужно на говедото да става президент! А и мутрата се блазни от факта че с интриги и лйжи е стигна до върха на хранителната верига! Аз лично го приемам за жестоко падение на цялата държава! - Най- неграмотният от 10 години прави със страната каквото си пожелае!

Напиши коментар:


Публикувай