1 116 11

Лекар, син на починала: Колеги, с айрян ли лекувате сепсис?

Мартин Христов

Синът на 67-годишната Петя Илиева, която почина във ВМА от сепсис, след като й бе отказан прием в "Пирогов", написа гневно писмо до лекарите в двете болници.

Д-р Людмил Лазаров от години практикува в САЩ. Мъжът се е опитвал многократно да разговаря с лекарите в двете болници по телефона, защото бил убеден, че се касае за септичен шок, но те не му обърнали внимание.

След обявяването на резултатите от проверката за смъртта на майка му, д-р Лазаров изпрати открито писмо до медиците в двете лечебни заведения.

"Kолеги, пиша в отговор на безобразното ви изявление относно смъртта на майка ми Петя Илиева. Още при първия си досег с така наречената здравеопазна система, в "Пирогов" около 00 часа на 31.08.2017г., тя беше в явен шок, състояние, което както добре знаете, изисква незабавни мерки, за да бъде овладяно.

За съжаление, тя беше пратена навън да пие кола и айрян (лечение, за което никога не бях чувал) от дежурната лекарка и в последствие препратена (без линейка) към ВМА. Там безобразието продължи.

Дежурният "интернист" също не разпозна очевидното критично състояние и лиши майка ми от всякакъв шанс да оцелее! Този "специалист" не пожела да говори с мен, когато аз знаех каква е диагнозата и продължи протакането. Чак на сутринта, което вие трагично си признавате, сте започнали необходимото лечение, може би между 6-8 часа сутринта (когато пристига лекар, който е чувал за септичен шок).

"Оскъдната анамнеза", за която говорите, е пълна лъжа! Сестра ми беше там и отговори на всички въпроси, на които майка ми не можа, понеже беше вече в делириум /признак на мозъчна дисфункция и напреднал шок, неразпознат/.

При шок и мултиорганна недостатъчност всяка загубена минута експоненциално намалява шанса за оцеляване на пациента. Вие пропиляхте часове! Вътрешната ви проверка е абсурдна, престъпното ви нехайство е документирано! Хванат в явно нарушение не може сам да си прави проверка!

Искам всеки един човек в България да знае, че при вас спешна и интензивна медицина през нощта не съществува! А, да, да спомена, че говорим за университетски болници, национална гордост! Хора, които могат да бъдат спасени - умират нелепо, заради бездушието и некъдърността ви, а някои оцеляват, не заради, а въпреки намесата ви!"

Д-р Людмил Лазаров

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • no name no face no number
  Отговор
  1 13:50  05.10.17
  Браво това е истината за съвременното здравеопазване. Пълен абсурд или пълна лудница ....... Убийци!
 • Алфата
  Отговор
  2 13:58  05.10.17
  За съжаление до това води шуробаджанащината (основната причина за тотално разкапаното ни общество), зубренето, и желанието за: "учи мама, за да не работиш" - докторче, зъболекарче, адвокатче, администрация и др. подобни. А кой, КОЙ ще работи, създава и надбавя стойност?!
 • Лия
  Отговор
  3 14:02  05.10.17
  Докторчето да не вряка от Америка, а да дойде да дава пример. От хиляди мили разстояние акъл ще дава. Като иска нещата в България да са добре, да се върне и да работи за това, а не да тропа с крак отвъд океана.

  Коментиран от #5, #9

 • 6428
  Отговор
  4 14:11  05.10.17
  Има и още. Като ти изтече клиничната пътека те изписват ни жив ни умрял. Линейката си я плащаш, като такси, даже не си спомням дали не беше и двойно. Само попълват формуляри и те разкарват по болници и институции. Абсолютни търгаши!!!

 • Алфата
  Отговор
  5 14:14  05.10.17

  До коментар #3 от "Лия":

  Лия, а дали ще му "разрешат" в БГ-то да работи? Особено, ако е и кадърен! Щото някъде там е скрит ключа за бараката у нас.
 • Русенец
  Отговор
  6 15:26  05.10.17
  Докато не се откажем от солидарната система на здравеопазване и докато парите не са на пациента а ги разпределя корумпираната здравна каса ще е така, даже по-лошо. Не случайно за времето на ГЕРБ се навъдиха над 200 частни болници, които като пиявици изсмукват ресурса на здравната каса, защото тя плаща на парче, без да се интересува какво и как е направено. Още утре трябва да се прекрати тази практика, всеки пациент да има индивуална партида и да си плаща сам. Така болниците ще се борят да го приемат и няма да го препращат. А за здравно неосигурените да има отделен фонд, който да покрива минимални здравни грижи !
 • един
  Отговор
  7 15:32  05.10.17
  И майка ми умря от същото, не направиха нищо да я спасят!
 • Гост
  Отговор
  8 17:28  05.10.17
  Накрая ще се окаже, че циганите с право ги бият.
 • Пълно е с Тролове
  Отговор
  9 06:03  06.10.17

  До коментар #3 от "Лия":

  Пожелавам Ви същата ситуация. - Явно ще го разберете по трудният начин
 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  10 15:55  06.10.17
  Вие си пийте турския айран, аз па си обичам мътеницата.
 • Ал Кл
  Отговор
  11 12:29  08.10.17
  " Има лекари, които трябва да получават добри пари за лекуването, но има и такива, които трябва да плащат на пациентите, а има и такива, на който трябва да им се плаща за да не лекуват."

Напиши коментар:


Публикувай