Last news in Fakti

5 Октомври, 2017 15:15 1 135 5

Валентин Йовев: Войната по пътищата е сериозен проблем

  • катастрофи-
  • застраховки-
  • валентин йовев

Водачите трябва да бъдат възпитани така, че да ползват пътната инфраструктура безопасно


Войната по пътищата е сериозен проблем, от който икономиката на страната губи много, но по-голяма е загубата на човешкия живот. Необходимо е да се инвестира в образованието на младите хора от най-ранна възраст. Водачите трябва да бъдат възпитани така, че да ползват новата инфраструктура безопасно.

Затова трябва промяна в самосъзнанието на всеки ползвател на пътищата. Това коментира днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев по време на конференцията по пътна безопасност „Мирен договор за българските пътища“, организирана по повод 25-тата годишнина на Асоциацията на застрахователите в България.
Медиен партньор на проявата е Факти.бг.

Валентин Йовев посочи още, че изграждането и въвеждането на ТОЛ - системата ще допринесе за спирането на войната по пътищата, напомняйки, че от липсата й обществото губи годишно над 500 млн. лв., които могат да се вложат в изграждането на модерна и по-безопасна пътна инфраструктура.
Заместник-министър Йовев обърна внимание на разработения от Министерството на регионалното развитие и благоустройството нов проект на Наредба за проектиране на пътищата, насочен към повишаването на безопасността по инфраструктурата в България.

Актуализирането на нормите за проектирането на нови и реконструкцията на съществуващи пътища се прави с цел те да отговарят на съвременните европейски условия и изисквания, посочи той.
Сред мерките за повишаване на пътната безопасност и намаляване на пътно - транспортните произшествия са и дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“ по осигуряването на безопасно пътуване през зимния сезон и извършените ремонти в критични участъци, коментира още регионалният заместник-министър.

Струва си да помислим, освен за строителството на пътища и за застраховането на строително-монтажния риск в процеса на изграждане на пътищата. Самите строители по време на изпълнението на обекти могат да предизвикват различни събития, а те не са застраховани предварително, което може да носи нови разходи на възложителите, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОРИСЛАВ

    0 0 Отговор
    Няма никаква война,думата я използвате за да крадете от нас пари. Проектите са ВИ в бъдеще време ,но вземането на пари е авансово.Нищо няма да се получи .Я вземете пак да смените номерата или сложете по дестина гърбици на км. по магистралите и всички долни пътища -обрасли,без маркировка,с дупки и обратни виражи и да преключваме .Направете и глобите по 8000лв.
  • 2 госте

    0 0 Отговор
    Само черни и удобни констатации, повод за смукане на държавни средства. "Трябва" е хубава дума, но кой трябва и кога е друг въпрос. АПИ са доказани крадци и мошеници, вероятно захранващи партийни касички, но като всичко в БГ е обществена тайна.
  • 3 РАДЕВ

    0 0 Отговор
    това е пълна глупост
  • 4 гощо

    1 0 Отговор
    Първо няма пътища за да има война по тях! И кога ще се въведе минимална скорост за влачещите се бавноразвиващи се сополи по тесните двупосочни шосенца? Настигаш мумията която кара с 60 и разбира се трябва да го задминеш и така стават белите!А съвремените коли изобщо не отговарят на старовремските правила и ограничения! МИСЪЛ трябва при решаване на проблема а не само забрани и ограничение!
  • 5 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    тес са оляха да крадят.път не остана до село- болницата закриха, кмет българин не сме видели у разградско откак е демокрация .....щото не са ДПС на етническа основа НЕЕЕЕЕ .Ей вече не са търпи .....додеяха ми
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове