605 1

Служители на "Емко" отново излизат на протест

Очаква се докладът, от който зависи връщането на лиценза на завода

Венцислав Михайлов

Окончателното решение за лиценза на завод "Емко" се очаква да бъде взето в петък. МВР трябва да предаде на икономическото министерство доклада, от който зависи съдбата за военния завод.

Пропуски в съхранението и охраната на взривните вещества е констатирало МВР в доклада за състоянието на оръжейния завод „Емко”.

Това разкри пред бТВ главният секретар на МВР Младен Маринов. Той посочи, че това е бизнес, който генерира добри печалби, но собствениците като че ли сложили темата сигурност на съвсем заден план.

Дори и да се върне лицензът на предприятието, под въпрос остава какво ще се случи с договорите, които междувременно бяха прекратени.

В понеделник стотици работници на "Емко" от заводите в Монтана и Трявна протестираха пред МС. От мениджмънта на дружеството декларираха, че са отстранили всички нередности.

Преди месец държавата отне лицензите на "Дунарит", а впоследствие и на неговия собственик "Емко". Първоначално беше обявено, че междуведомствената комисия, която решава за лицензите, ще се събере в края на седмицата.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ДДДДДД
    Отговор
    1 10:38  06.10.17
    Няма лошо да протестирате. Но при положение че завода не отговаря на изискванията??? После като гръмне склада и има жертви ще се говори държавата не си върши работата

Напиши коментар:


Публикувай