380 0

Славчо Велков: Можем да се издъним на председателството

Светослава Ингилизова

"Можем и да се издъним в направление сигурност на европредседателството", заяви депутатът от БСП Славчо Велков. Не можем да постигнем такава система за сигурност на инфраструктурата, която осигурява европредседателството и може да се създадат условия за пробив на системата, посочи той пред БНТ.

Вчера БСП не прие Доклада за националната сигурност.

"Докладът за Националната сигурност е типичен пример как от няколко доклада може да се направи лош, не отразява реалното състояние на националната сигурност в България. Говори се приоритетно за сигурността на европейско ниво, но са изпуснати цели раздели и аспекти - граничната, транспортната сигурност, например ж.п. транспорт, дипломатическата сигурност, политическата сигурност, няма нито дума за европейското председателство", коментира Велков.

Велков коментира и доклада за "Грипен"-ите:

"Не успя този замисъл, президентът да бъде уличен в корупция и освен това да се върне един от участниците в схемата за закупуване на нови изтребители. Нямаме нищо против избора между марки за изтребители, въпросът е финансов. Проектът за модернизация на военновъздушните ни сили ще е над 5 млрд. лева. А в момента ги няма тези пари, а ще мине доста време, в което военновъздушните сили няма да имат онези оперативни способности да изпълняват задачите си пълноценно. Внушава се постоянно вина на президента от ГЕРБ".

Според Велков модернизацията на въоръжените сили трябва да стартира сега и отлагането с доклада на комисията отива напред във времето и няма да се вмъкнем в заложената рамка. Цените ще нарастват в това време, обясни депутатът от БСП.

България


Напиши коментар:


Публикувай