2 418 13

Експерт: Питбулът е нападнал възрастен мъж, защото се е почувствал застрашен

Мъжът е в болница „Исул” в стабилно състояние, но със сериозни наранявания – липсва 1/3 от дясното му ухо

Маргарита Илиева

Питбул нападна и рани сериозно 70-годишния Ценко Ценков в столичния квартал „Света Троица”.

Мъжът е в болница „Исул” в стабилно състояние, но със сериозни наранявания – липсва 1/3 от дясното му ухо.

"Кучето се е почувствало застрашено, има и пропуски във възпитанието му", коментира Димитър Трифонов, експерт по поведение на животните.

По думите му стопанинът има слаб контрол върху животното, което не се е подчинило на командата „спри”.

Кучето е било без каишка и намордник.

Собственикът на питбула Данаил Гюров каза, че не слага намордник на кучето, за да не го хапят други кучета

В момента животното е в приюта на „Екоравновесие”, но Гюров очаква да му го върнат.

Обещава вече да не го пуска без каишка.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • JEEP
  Отговор
  1 10:19  06.10.17
  В една нормална държава мозъкът на кучето щеше да е на дроб сърма още в момента на спускането му към друг човек, а собственикът щеше да е осъден да зплати за измиването на тротоара.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  2 10:31  06.10.17
  Горката кучинка, такъв стрес за животното...
 • Трол
  Отговор
  3 10:46  06.10.17
  Цигани ни бият, кучета ни хапят...българия!
 • хайл
  Отговор
  4 10:56  06.10.17
  Сега кучкари и природозащитници да отидат в приюта да успокоят животното от преживения стрес и да почистят зъбките му от дъртото и безвкусно ухо на дядото... "....очаква да му го върнат и обещава да не го пуска без каишка....." Да трябва да му го върнат,но на части в чувал...А дано!

 • mediator37
  Отговор
  5 11:00  06.10.17
  Недопустимо е такива опасни кучета да са без намордник. В света на кучетата бултериерът и питбулът са мутри. Никое друго куче не се занимава с тези две марки, защото знае, че го чака смърт. Абсолютни глупости говори стопанинът, че за да не го хапели другите кучета го държал без намордник.

  Коментиран от #7

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  6 11:23  06.10.17
  По белия свят т.нар опасни породи кучета са категоризирани в списък и отглеждането им е забранено, с идеята да се опазва здравето и живота на населението. Преди години два питбула прескачат ограда на двор и нахапват до смърт минаваща старица по улицата. Закона повелява кучета убийци да бъдат евтаназирани незабавно. Обаче се намесват родни кучефили, намират кучешки психолог, който преценява, че двата питбула са любеобвилни и социални, а бабата ги била подразнила с това, че тропала с бастун, придвижвайки се по улицата. Жената е в гроба, питбулите се радват на специални грижи.

  Коментиран от #13

 • Петко
  Отговор
  7 11:29  06.10.17

  До коментар #5 от "mediator37":

  Говориш пълни глупости. Виновен изцяло е стопанинът на кучето..100 % съм сигурен, че кучето е обучавано да напада хора. Тази порода е селектирана за кучешки борби и след това за лов. Оня пък "експерт" пък се изцепва, че се почувствало кучето застрашено. Сигурно дядото му е скочил. Куче не може да прецени кой е "като мутра" защото е питбул или тнт. Северните породи са агресивни. Такива са мастифите, овчарски - пастирските породи, служебните, териерите и др. Виждал съм мини шпиц да скача на средноазиатска овчарка. Смях. Така че за поведението на кучето е отговорен изцяло стопанинът. При правилно възпитание не ти трябват вериги, намордници и др. измишльотиви.
 • Факти
  Отговор
  8 12:23  06.10.17
  Кучето няма да скочи без причина! Най-вероятно нахапаният човек го е провокирал, а сега се прави на невинна жертва. Малко ли хора се карат и бият по кръстовищата всеки ден?! Дали кучето ще бъде добро или зло зависи от стопанина му много повече отколкото от породата. Но при провокация, кучето реагира мигновенно и дори и стопанина му да е до него няма да може да реагира толкова бързо.
 • Пеньо
  Отговор
  9 14:42  06.10.17
  "Кучето е било без каишка и намордник." Това обяснява всичко! Кучето е животно, не винаги е предсказуемо и често реагира по инстинкт. Явно стопанинът има по-малко мозък от него. Регулация на отглеждането на такива породи, солени глоби и затвор биха нормализирали нещата! Питам: ако беше малко дете? Ако беше вашето дете?
 • Sig Sauer P226
  Отговор
  10 15:50  07.10.17
  Абе тоя дядо няма ли синове или внуци, "с пропуски във възпитанието", които да се почувстват "застрашени" от стопанина на кучето ?! Баси наглярите, трепайте ги бе, мишки !
 • МАК
  Отговор
  11 00:05  08.10.17
  Просто за наказание евтаназия на кучето идиот а собственика да заплати пълното лечение на човека!! Докато не почнат със крути мерки оправия няма да има!! А кучефилните организаций да бъдат закрити или поне дислоцийрани към кучешките приюти без много права да се месят при подобни ситуаций!!

  Коментиран от #12

 • JEEP
  Отговор
  12 11:57  09.10.17

  До коментар #11 от "МАК":

  Организаций и Ситуаций са....? Видни римски пълководци може би. Един път да сбъркаш - добре ама.....
 • dynamo
  Отговор
  13 00:58  15.10.17

  До коментар #6 от "Пазарен Либерализатор":

  И тъпаците ти слагат минуси

Напиши коментар:


Публикувай