889 2

Майка даде болното си дете на американци

Светослава Ингилизова

За първи път осиновено дете от Дома за медико-социални грижи за деца - Варна бе поверено в ръцете на новите си родители не само от директора на лечебното заведение, а и от биологичната си майка. 4-годишният И.А. бе осиновен от американско семейство, което живее с другите си четири деца в щата Вашингтон. Така малкото момченце, родено с вродена аномалия, засягаща крайниците му, получи шанс за нов живот и лечение в САЩ, съобщи "Варна24".

"Този случай няма аналог в практиката ни. Биологичната майка и осиновителката се прегърнаха в името на това детето да бъде щастливо. Размениха си снимки, координати. Биологичната майка видя къде и с кого ще живее детето, и това й даде душевен мир. Същевременно осиновителите, по чиято молба се състоя срещата, също се успокоиха и споделиха, че ще са щастливи да поддържат връзка с нея", обясни Гинка Кърова, специалист социални дейности в ДМСГД - Варна.

"В САЩ детето ще бъде прегледано от специалисти и ще се търси алтернатива за лечението му. Мечтата и на двете жени е да го видят изправено на крака", каза още тя.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 09:31  07.10.17
  Още един грях на сметката на тиквите, будите, камилите и компирите в парламента и МС.
 • Батката
  Отговор
  2 22:35  08.10.17
  Здрасти хейтър. Може ли нещо положително да напишеш и да оцениш или си толкова затънал в блатото си, че не може да видиш по-далеч от калните си обувки.

Напиши коментар:


Публикувай