1 102 2

Мъж издъхна по време на велопохода Банско- Кавала

Мартин Христов

73-годишният Иван Бърдарев от Банско издъхна вчера, покосен от инфаркт, по време на традиционния велопоход Банско-Кавала, който се организира от Спортния клуб на ветераните по повод празника на града. На мъжа му прилошало малко преди село Места, община Банско, и започнал да криволичи по пътя. При разклона за Гостун спрял, тъй като усетил, че не може да продължи, и издъхнал, пише struma.bg

Приятелите му от групата нищо не могли да направят. Пристигналите на място медици от ЦСМП само констатирали смъртта на Бърдарев. Медицинското заключение за причината за смъртта е масивен инфаркт. Внезапната смърт стана причина тазгодишният велопоход да бъде отложен.

Веднага след като Иван Бърдарев е транспортиран с линейката за МБАЛ – Разлог колоездачите се върнали в Банско.

Групата тръгва вчера организирано от Банско в 7:30 часа. Малко след тях е трябвало да тръгнат останалите ентусиасти с микробус, който е щял да догони и следва велосипедистите до крайната точка на велопохода – гр. Кавала, Гърция, където са имали осигурена нощувка. Прибирането обратно е било планувано за днес.

Първоначално велопоходът е бил предвиден да стартира днес, но поради прогнозите за влошаване на времето е издърпан ден по-рано. В телефонен разговор с Мария Кърпачева, която е член на УС на Спортен клуб на ветераните – Банско, тя сподели, че Иван Бърдарев е сред най-активните участници в мероприятието и се включва в него всяка година.

„До последно се чудеше дали да тръгне с велосипеда, или да се качи на микробуса, просто не беше сигурен дали ще издържи. Много обичаше да спортува и участваше редовно във всички мероприятия на клуба, беше много активен, спортна натура.

Другите от групата споделиха, че му е станало лошо и започнал да криволичи. Спрял, защото почувствал, че не може да продължи. Издъхнал почти веднага”, каза Кърпачева. Иван Бърдарев, известен с прякора Бърт, е емблематична фигура за Банско. Дълги години е бил планински спасител, част от доброволния отряд на ПСС – Банско.

Той е и сред най-добрите скиори ветерани и състезатели по тенис на маса, многократно е печелил редица състезания. „Освен добър спортист той беше и добър певец, шеговита личност, голям компаньон.

При всичките походи, излети и сбирки, които сме правили, той създаваше колоритност, веселие и настроение”, споделиха приятелите му от клуба.

Благоевград / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДДД
  Отговор
  1 10:38  07.10.17
  чудесна смърт имаш сили да тръгнеш банско кавала и по пътя умираш дано всеки има такива възможности на 70 някои и на 30 не могат

  Коментиран от #2

 • Националната Трагедия
  Отговор
  2 11:41  07.10.17

  До коментар #1 от "ДДД":

  Смъртта му не е никак чудесна, това че БГ материала се състои от пушачи и пияндета в будна кома и на крачка ог инфаркта е просто една националана трагедия

Напиши коментар:


Публикувай