1 053 9

ГЕРБ: Защо дебатът „Кумгейт” се повдига точно сега?

Мартин Христов

В горещ спор влязоха рано тази сутрин депутатите от ГЕРБ и БСП Десислава Атанасова и Таско Ерменков. Народните представители не спряха да се карат в сутрешния блок на bTV.

И Атанасова и Ерменков бяха категорични, че принизяването на политическия разговор до работните места на членове от семейството само по себе си е абсолютно безсмислено.

Депутатът от „БСП за България” подчерта, че партията му не воюва нито с подалия (неприета) оставка заради „Кумгейт” Делян Добрев, нито с някоя друга личност, а битката е срещу модела, при който без конкурс се назначават лица, които след това разполагат с голям обществен ресурс. Той припомни, че не друг, а коалиционният партньор на ГЕРБ и вицепремиер Валери Симеонов първи е повдигнал въпроса за партизанщината при назначенията.

„Ние живеем в правова държава, имаме Закон за конфликта на интереси, имаме задължение всеки на публична позиция да обявява свързаните лица. Делян Добрев е подал подобна декларация и я е подавал всяка година от 2009 г. досега. Г-н Добрев е избиран многократно от тези хора, които живеят в Хасково и областта. Тези всички споменати роднини работят там от 2 години. На някой не му ли е доста странно защо този дебат е на дневен ред?”, запита Атанасова.

И даде своя отговор: „Търси се алиби на Народното събрание да избира ръководството и членовете на една нова институция”.

Според Атанасова опитите да се злепостави парламентарното мнозинство обслужват тезата, че няма начин законодателната власт да излъчва тези, които след това да проверяват членовете й за корупция и затова тези кадрови решения трябва да се поверят на президента.

Още в началото на разговора двамата влязоха в сблъсък и заради неприемливите коментари и намеци на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера от ОП Валери Симеонов в студиото на „Нова телевизия”. Думите и на двамата създадоха впечатление за заплаха към журналиста Виктор Николаев и, след силна обществена реакция, по-късно вчера се извиниха и обявиха, че не са били разбрани правилно.

„Ако г-н Тодоров се е почувствал уязвен, да се погледне в огледалото на своята душевна чистота, ако има такава”, призова Ерменков, като допълни, че Симеонов в качеството си на вицепремиер е в състояние да изпълни ироничната си (уж) заплаха за „Викторгейт”.

Атанасова подчерта, че Антон Тодоров не е член на ГЕРБ и беше категорична, че няма медиен чадър над нейните съпартийци. Тя, на свой ред, коментира, че е странно, че БСП държат толкова на чистотата в отношенията и обвини социалистите в натиск над журналисти през годините назад, в т.ч. и по отношение на самия Виктор Николаев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 555
  Отговор
  1 17:20  07.10.17
  Не се и съмнявам че Таско Ерменков е невероятен клеветник и доносник ама друго нещо може ли да прави ? Ако си идат Герб Ерменков би ли могъл да управлява или да направи нещо за народа ?

  Коментиран от #2, #5

 • Коко
  Отговор
  2 17:34  07.10.17

  До коментар #1 от "555":

  Имаш плюс от мен. Без ГЕРБ и любимите му ръководители България ще загине. Възможно е и да спре въртенето на земята.

  Коментиран от #4

 • куку руку ку
  Отговор
  3 17:51  07.10.17
  Когато и да беше повдигнат, винаги щеше да има "защо точно сега?".
 • onq s konq
  Отговор
  4 17:55  07.10.17

  До коментар #2 от "Коко":

  Въртенето на земята няма да спре,но ЕВРОФОНДОВЕТЕ/5,6 милиарда лв годишно/-СЪС СИГУРНОСТ.което пък значи че в БГ всичко ще спре не да се върти,а изобщо да помръдва.

  Коментиран от #7


 • Глупак
  Отговор
  5 19:06  07.10.17

  До коментар #1 от "555":

  Всеки би управлявал по-добре от ГЕРБ
 • 6 21:20  07.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 7 21:28  07.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бесен Язовец
  Отговор
  8 21:48  07.10.17

  До коментар #7 от "Варна":

  Точно така сега като им направят сиренето 15 лв. Тока като го дигнат със200% и всичко това за да връщаме крадените пари на пожарникара ще се хванат за палците всички отворковци за съжаление и ние ще го ядем покрай тях.

  Коментиран от #9

 • Варна
  Отговор
  9 23:00  07.10.17

  До коментар #8 от "Бесен Язовец":

  Много скоро ще трябва да затворим ТЕЦ-овете си или да плащаме безумни глоби за вредни емисии. Заради огромните дупки в бюджета ще трябва да се търсят съкращаване на разходите, а това на фона на масовото недоволство изглежда като самоубийство. Чакат ни ужасно тежки времена! - Много тежки!

Напиши коментар:


Публикувай