1 113 0

"Петрохан" и "Троян – Кърнаре" остават затворени (СНИМКИ)

Светослава Ингилизова

Снегът, който падна вчера, събори дървета на различни места в страната. Затворени са пътища и два от важните проходи - Троянския и "Петрохан".

Проходите "Петрохан" и "Троян – Кърнаре" остават затворени заради прекършени от тежкия сняг дървета, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

"Петрохан" е затворен от село Гинци до с. Бързия, като обходният маршрут е през Искърското дефиле. Пътната агенция призовава шофьорите да не навлизат в затворените проходи до разчистването им и възстановяването на безопасната проходимост.

"В южната част на прохода "Троян – Кърнаре" има 2 км, които са непроходими заради паднали дървета", каза председателят на управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов, който е на инспекция на фирмите по старопланинските проходи, цитиран от БНР.

Той посочи, че проблеми заради падащи дървета има и при изкачването на прохода от Троян до Беклемето. Атанасов добави, че снощи в проходите са работели екипи на агенцията, Гражданска защита, горските стопанства и поддържащите пътищата фирми, но поради опасността от падащи дървета те са били изтеглени през нощта и сутринта са възобновили работата си. По думите му изчистването на пътищата не е проблеми фирмите са на местата си и са готови да започнат работа.

Без ограничение е преминаването през "Шипка", "Републиката", "Витиня" и останалите старопланински проходи.

Също заради паднали дървета е ограничено движението и по пътя Шипково - Рибарица. Екипи работят за разчистване на участъците. Затворени са пътищата Витиня - Горно Камарци и Витиня - Долно Камарци, където паднали дървета са препречили платната.

АПИ предупреди за опасност от падащи камъни в Искърското дефиле и по пътя Елешница - Витиня.

Днес в части от страната е обявен жълт код, а в други – оранжев заради валежи и силни ветрове.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай