359 1

Президентът свиква заседание на КСНС

Държавният глава се застъпи за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта

Венцислав Михайлов

Днес ще се проведе заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при държавния глава Румен Радев. Темата ще бъде създаване на работещ модел за борба с корупцията. Това ще бъде второто заседание на КСНС, свикано от Румен Радев.

Първото беше посветено на превъоръжаването на армията. Досега и ГЕРБ, и БСП излязоха със свои антикорупционни законопроекти. Според текстовете на управляващите ще бъде създаден нов антикорупционен орган, в който механично ще се влеят няколко структури, сред които комисията за конфискация на имущество и БОРКОР.

Социалистите пък предлагат да бъде създадена специална агенция "Антикорупция". Още в предизборната кампания Румен Радев даде заявка, че проявява интерес към темата за борбата с корупцията.

Държавният глава се застъпи за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Според Закона за КСНС членове на Съвета са председателят на парламента, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • рамзес III
    Отговор
    1 08:45  09.10.17
    Мунчо ще се обяснява как са го мотивирали за грипините?

Напиши коментар:


Публикувай