1 015 9

Цял блок скочи срещу питбул, нахапал пенсионерка

Светослава Ингилизова

Цял блок в Плевен се вдигна на бунт срещу опасен питбул, нахапал пенсионерка. На 27 август домашното куче нападна 72-годишната Богдана и й причини жестоки рани по лицето и слабините, съобщи Нова тв.

Още преди инцидента живущите в блока са подавали сигнали срещу кучето и собственика, но резултатът бил нулев.

До преди седмица пострадалата жена се е лекувала. Трудно ходи и не излиза от дома си.

"Нощем скачам - сигурно заради страх. Нервната ми система рухна и много последици ще имам, за това което съм изживяла от това куче. Лошото е, че на мен ми съсипа здравето, скъси ми живота и не се знае как ще се оправя и кога ще се оправя", разказва Богдана Полянова.

Кучето се отглежда от 73-годишния Олег Илиев и жена му. Двамата твърдят, че питбулът не е агресивен.

От община Плевен са съставили акт на стопанина. А нахапаната жена ще съди Олег Илиев. А живущите в блока направиха подписка, в която са се подписали 50 души и която призовава кучето да бъде изселено от блока.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • erg
  Отговор
  1 09:39  09.10.17
  Да бъде АНИХИЛИРАНО!
 • Кики
  Отговор
  2 10:04  09.10.17
  А защо забравихте присъда за кучето? Или да изчакаме докато изяде някой. В Пхенян кучетата са забранени със закон! А тук е забранено да посегнеш на куче, защото...
 • Morgoth
  Отговор
  3 10:10  09.10.17
  Собственика на куче трябва да носи пълна отговорност за действията му все едно самия той ги извършва! Когато отглеждаш голямо и силно куче трябва да вземаш мерки не само да го обучиш да на напада, но и да не му оставиш възможност да го направи. И хората изтрещяват и почват да стрелят от прозореца на хотела, а да се разчита на здравия разум на едно куче е несериозно.

  Коментиран от #8

 • КАЗАХ
  Отговор
  4 10:19  09.10.17
  Питбулът, ротвейлер и каракачанка трябвада се отглеждат само в частни дворове с хубава ограда, ако се извеждат извън тези дворове то само с наморници и каишки ---------------------------------------------------------------------------- КАЗАХ

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  5 10:21  09.10.17
  Нямам идея защо хората отглеждат породи кучета, създадени за битки. 73 годишен човек НЕ МОЖЕ да удържи питбул на повод, ако кучето тръгне да напада друго животно или човек. Много хора, предимно деца и възрастни пострадаха от кучета, някои фатално. С цялата си наглост кучезащитни организации спасяват с цената на всичко агресивните псета. Ако кучетата ми налетят на човек без причина лично ще ги ги застрелям, въпреки, че съм привързан към тях.
 • тъпта вдлъбнат
  Отговор
  6 10:29  09.10.17
  Кучкарите - на сатурн! Панелките са за хората!
 • юрист
  Отговор
  7 11:56  09.10.17
  “...Публикувано във факти.бг: Кучето се отглежда от 73-годишния Олег Илиев и жена му....“ Някой някога да е чул етнически българин, чиито двама родители са етнически българи, да се казва олег? Аз лично не съм чувала такова нещо! Видно от снимката, пак РУСНАЦИ са намесени в случая....
 • Кики
  Отговор
  8 13:11  09.10.17

  До коментар #3 от "Morgoth":

  Зная, че животните не носят наказателна отговорност, но закона трябва да се промени. Следващия път кучето може да убие човек - такива случаи има много. Важното е това да се предотврати. Ние не очакваме кучето да прояви здрав разум, а да се вземат предварителни мерки.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  9 15:14  09.10.17
  Напоследък едно и също - ту проблеми с цигани, ту проблеми с питбули. Всички искат да се изнесат някъде - никой не знае как и къде. Не можем ли да оптимизираме решението, като ги съберем на едно място едни с други?!

Напиши коментар:


Публикувай