353 1

Лукарски призова за обединение на десницата

Мартин Христов

Лидерът на СДС Божидар Лукарски отбелязва, че резултатите от последните избори ясно и категорично са показали, че т.нар. автентична или традиционна десница, разделена, не е успяла да намери точния път към своите избиратели и те са останали непредставени, пише news.bg.

"Очевидно е, че реформаторски мислещия демократ желае десницата да се обедини. Липсва му представителство, липсва му общност на ценности и идеи, които да бъдат преследвани и отстоявани. Липсват ясни каузи, зад които да застанем", добавя Лукарски.

Лукарски е категоричен, че най-трудното е да бъде намерен пътя, по който да се осъществи това обединение.

"Изборът ще е - дали да стъпи на идеологическа основа или на версията - дайте да се събираме всички срещу определени личности, които не ни харесват. Според мен обединението трябва да е на идейна и програмна основа, а не на организационна, както виждаме, че се случва в момента. Затова е странно, когато личности, които не се определят като десни, говорят и се изживяват като обединители на дясното. Необходими са идеи и програма за развитието на държавата, чрез десни политики, а не да се хули този или онзи, защото не ни харесва като личност "

За управлението днес лидерът на СДС казва, че то е белязано с борби за вътрешно партийно надмощие в ГЕРБ и искри в управляващата коалиция.

"Закрихме сезона със "Суджук гейт", ремонта на НДК, а сега го започваме със скандалите в Хасково, новия състав на ВСС, избора на нов председател на Комисията за досиета....."

По думите на Лукарски законодателната дейност почти липсва, не се обсъждат и приемат закони, които да подобрят живота и стандарта на българина. Липсва цялостен поглед за бъдещето на България в Европа.

Опозицията в парламента я няма, а по всички ключови въпроси и дебати се наблюдава единодействие и съглашателство в името на статуквото и удовлетворението на определени интереси.

Лукарски изрази съжаление, че антикорупционното законодателство се е превърнало в надцакване между управляващи и БСП кой да назначава председателя на предвидения антикорупционен орган и няма смислен дебат по двата предложени законопроекта и адекватни механизми за истинска борба с корупцията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Различен
    Отговор
    1 13:27  09.10.17
    Ами, докато в СДС, ДСБ и всякакви псевдо десни формации, на власт са хора, не ангажирани с реалния бизнес, до тогава ще е така! Не могат адвокати/най-мръсното и гадно племе и всички други с юридическо образУвание/, цоциолози всякакви, псевдо учени, журналисти и всякакви, нямащи си хал хабер от реален бизнес, да определят и насочват една страна във вярната посока! Трябва една НОВА СИНЯ ПАРТИЯ, партия на дребния и среден бизнес! Докато не се създаде такава нова партия, дотогава ще ни управлява пресветлия Б.Б., корумпираните БСП, И псевдо патриотите!

Напиши коментар:


Публикувай