805 0

БТР с нова песен (ВИДЕО)

Светослава Ингилизова

„Моята сила” е първият сингъл от новия албум на Б.Т.Р., чиято премиера – концерт ще бъде на 29 март 2018 г. в зала 1 на НДК. На този етап проектът включва 10 песни, с определено завръщане към твърдия звук.

„Невидими стени” е следващото заглавие, което скоро ще бъде в ефир и разказва за ограниченията, които ни налагат нашите собствени страхове.

Видеоклипът към новия сингъл на Б.Т.Р., „Моята сила” вече е факт.Автор на музиката и текста е Славчо Николов, аранжиментът е на Б.Т.Р. Както в клипа на „Несбъдване”, така и сега Б.Т.Р. залагат на филмовата визия. Но докато „Несбъдване” е в стилистиката на фентъзи филмите, в „Моята сила” сюжетът е по-близо до екшън драма. Обратно на клишето, водещата роля в клиповете да се изпълнява от вокалиста, тук главната актьорска задача е делегирана на басиста Иван Калфов. Неговият герой е въвлечен в престъпна история, унищожавайки архив, който уличава жената, която /може би /обича докато останалите от групата се опитват да му помогнат. В ролята на мистериозната жена е моделът Олга Модева.

Филмиран е точното определение за видеоклипа на „Моята сила” – визията, монтажът, начинът, по който се развива действието и разказва историята е изцяло в кино стилистика. Екипът, заснел видеото е начело с един от най – популярните български актьори, вече и режисьор - Асен Блатечки, който има зад гърба си множество кино и телевизионни продукции. По-голямата част от снимките са изцяло на нощен режим, което е специфично и технически по-сложно, затова тази задача бе поверена на оператора – Мартин Чичов. Заснемането на нощните сцени с коли, оборудвани със специални камери и осветление и шофирането из нощна София е отнело доста време - от 22 ч. вечерта до 5 ч. сутринта.
Във видеото участва най-известната кола от съвременното ни кино – „Люси“ , „изиграла“ главна роля в хитовия „Бензин“ на Блатечки и управлявана по време на снимките, неслучайно от съученика на Асен -
Атанас Пенев.

Видеоклипът е сниман в края на юли в динамични метеорологични условия – 40 - градусова жега при снимките на покрива на сграда в центъра на София, последвана от буря с градушка в гората на територията на киноцентъра на Витоша.

България


Още по темата

 • Лъже ли Асен Блатечки и в живота, както на сцената?

  Лъже ли Асен Блатечки и в живота, както на сцената?

  Две двойки. Приятелство. Предателство. Подозрение. Истина или... лъжа. Това са темите в постановката „Лъжата”, която се играе на сцената ...
  14.10.2017
  1 422
  2
 • Наско от БТР се ожени

  Наско от БТР се ожени

  Атанас Пенев известен още като Наско от Б.Т. Р. сключи брак с дългогодишната си приятелка Ивана в родния й Ниш, съобщи clubz. "Четата ...
  22.10.2017
  2 837
  1

Напиши коментар:


Публикувай