1 723 10

Домусчиев: Валери Симеонов надмина жълтите вестници, давам го на съд

Мартин Христов

В профила си във Фейсбук председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев обяви, че ще съди зам.-министър-председателя по икономическите и демографски въпроси Валери Симеонов за клевета.

Ето какво написа Кирил Домусчиев:

"С недоумение гледам как по медиите Вицепремиера по икономическите и демографски въпроси Валери Симеонов води с голяма арогантност поредната си клеветническа кампания срещу мен и Български Морски Флот. В същото време с колеги работодатели отчетохме, че не виждаме нищо полезно свършено за бизнеса в България от този човек в новото му амплоа на Вицепремиер. Некомпетентността и арогантността му са отчайващи, а опитът му да бъде специалист по всичко, обикаляйки множество телевизии, буди усмивки. От турове по медии и плажове остава ли му време да свърши нещо практически полезно за държавата?!

Търпението ми се изчерпа и днес възложих на адвокатите ми да заведат дела за всичките клевети, внушения и обиди, изказани нееднократно от Валери Симеонов по мой адрес и по адрес на нашите компании. Тези неверни твърдения не само вредят на моя имидж, но и на целия бизнес климат в България. Също така това на практика е сериозен натиск от страна на Симеонов върху независимия български съд, на който предстои да се произнесе по арбитражно решение.

Клеветите му надхвърлят всякакви граници, такива, каквито и жълтите вестници не биха си позволили. Поредният пример е историята му за някаква 120-метрова яхта, която БМФ е купило и отчело като инвестиция. Бих се радвал, ако Валери Симеонов ми покаже къде я е видял записана в балансите и отчетите на компанията, и къде се намира тя. Ако го направи, ще препоръчам на управителния съвет на дружеството да вземе решение да му я дари! Ако не успее да докаже твърденията си, му препоръчвам да се извини публично. Същото важи и за твърденията му, че БМФ купувал „големи кораби с малки двигатели“!

Още една проява на некомпетентност! Цялата морска гилдия се смее на „експертността “ на Симеонов в областта на корабоплаването. Корабите са големи, защото такива иска пазарът днес, а двигателите им са по-икономични като разход на гориво, защото са съвременни. Не може те да имат ледови клас, а да нямат необходимата мощност.

Спирам дотук с коментара си за Вицепремиера по клеветническите въпроси Валери Симеонов. С него оттук нататък ще се виждаме често в съда!"

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Капота
  Отговор
  1 15:40  09.10.17
  Камъните сами ще се ошлайфат, нямат нужда ни от народно мнение
 • Иван
  Отговор
  2 16:01  09.10.17
  Ей го и тоя герой се показа ! Киро схемата да гледа от брат си ! Момчето знае колко му е акъла и не се показва изобщо по телевизии и вестници !
 • Русенец
  Отговор
  3 16:15  09.10.17
  Домусчиев, най-добре ще е да вземеш Валери за крило в Лудогорец ! Хем бързо ще тича, хем ще плюе противниците и ще получава нужните хонорари, че той Симеонов без пари нищо не прави !
 • МММ
  Отговор
  4 18:00  09.10.17
  Ставам фен на Киро гела!!!

 • plamen
  Отговор
  5 18:32  09.10.17
  Абе гелосан е ама ме кефи добре го рече
 • Роман дизел
  Отговор
  6 20:16  09.10.17
  Браво Кире ! Ти си последният дето "вярва" в системата и законите.
 • Мими2
  Отговор
  7 22:37  09.10.17
  Домусчиев най големия карадец и далаверажия молко да му размьтят водите
 • Мими2
  Отговор
  8 22:38  09.10.17
  Домусчиев най големия карадец и далаверажия молко да му размьтят водите
 • Бай Благой
  Отговор
  9 13:40  10.10.17
  Един бандит съди друг бандит. Киро-гела предЦедателя на КРИБ, който иска отпадане на минималната заплата...и занижаване на осигурителните прагове.... Това ли са предложенията които "ще свършат някаква работа" в държавата ни? Ще свършат да....като ви направят по-богати,а народа ни по-беден.... Повръща ми се от хора като тоя, както и от "спецове" като Борисов, Тодоров, Симеонов и пр..
 • дедо Шишарко
  Отговор
  10 20:46  11.10.17
  Гарван гарвано ,око не вади!

Напиши коментар:


Публикувай