10 Октомври, 2017 07:57 3 116 77

НАТО създава Черноморски сили в България и Румъния

  • нато-
  • черноморски сили-
  • българия-
  • румъния-
  • флот

Алиансът изпраща подкрепления по суша, въздух и вода

НАТО обяви, че създава свои Черноморски сили в България и Румъния, предаде „Ройтерс“.

По този начин Алиансът иска да се противопостави на влиянието на Русия в региона след окупацията на Крим.

По план британски и канадски изтребители ще подпомагат румънските ВВС, а италиански – българските.

Към морските патрули на НАТО в Черно море в българските и румънските пристанища ще бъдат изпратени още бойни съдове.

Все още не е известно дали следващата стъпка ще бъде удовлетворяването на искането на Турция за създаване на силен флот на Алианса в региона.

Премиерът Бойко Борисов вече се противопостави на тази идея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    22 16 Отговор
    Малеее,руснаците като пилци ще ни стрелят...
  • 2 Да го кажем направо

    30 11 Отговор
    Е нали според бившият шеф на НАТО ние сме фронтова държава за Алианса-демек пушечното месо...нормално е да правят такива провокации към Русия.
  • 3 Сандо

    41 13 Отговор
    Те нямат силата да спират севернокорейските балистични ракети, та руските ли ще спират. Ние сме на една ракета живот, какво Нато, какви пет лв.
    Продажни дупедавци са нашите политици.
    В щатите за да идеш ебаси визите, ебаси чудото, а те били решили да си правят поредната база тука. Защото Нато е Сащ!
    В скоро време сигурно и на море няма да може да ходим.
  • 4 юрист

    14 41 Отговор
    Много добра идея! Одобрявам участието на България в тази формация. що се отнася до “притесненията“ на руските тролове за положението на България- попитайте руското си началство срещу цели в кои държави са насочени руските ракети в Крим и в МОМЕНТА, и тогава ще лъсне цялото ви заблуждение, защото тези РУСКИ ракети В МОМЕНТА са насочени срещу България. Спрете да се правите на ощипани госпожици- цяла България разбра за това как точно функционирате, какви руски опорни точки употребявате, кого, как и защо защитавате и че не защитавате държавата България, а единствено военните и държавните интереси на държавата русия. Няма лошо, ако сте руски граждани, НО- ако сте бг. граждани и сте приели финансиране за тази си дейност, преспокойно можете да бъдете съдени за предателство към Р. България и да лежите минимум 12 години в затвора за шпионаж в полза на русия. Така, че- по-спокойно, руски тролове!

    Коментиран от #56

  • 5 Гоуст

    32 8 Отговор
    Без значение дали си русофил или русофоб, дали подкрепяш НАТО/ЕС/УСА... трябва да си наистина луд, за да се радваш, че разполагат войски на наша територия и това е предпоставка за боеве на НАША територия!!

    Коментиран от #6

  • 6 юрист

    8 30 Отговор

    До коментар #5 от "Гоуст":

    Радвам се, защото тези войски не се разполагат на бг. територия като НАПАДАТЕЛНА армия, а като ОТБРАНИТЕЛНА АРМИЯ. Само руснак и изменник на България може да иска Р. България и хората, които избрахме да останем да живеем в нея, да сме НЕЗАЩИТЕНИ ВОЕННО от русия и спрямо ВСЕКИ ДРУГ евентуален агресор. Армията на една държава служи точно за това- ЗА ЗАЩИТА ОТ ВОЕННО НАПАДЕНИЕ НА ДРУГА ДЪРЖАВА, така, че- става ясно кои са лудите хора сред коментаторите...

    Коментиран от #14

  • 7 Реалист

    18 5 Отговор
    Автоматично ставаме мишена ...

    Коментиран от #28

  • 8 адолф

    7 2 Отговор
    Ако доктор СОЛОМОН ПАСИ е ЗА, значи ще стане.
  • 9 юрист

    5 20 Отговор
    Също така, руските “застъпници“ си противоречат- от една страна твърдят, че България щяла да НАПАДА русия?!, а от друга се хвалят, че русия е велика държава и т.н. Я вземете сега и се уточнете кой кого има възможност да нападне:) Как така БЪЛГАРИЯ- МАЛКА държава с население около 7.5 милиона човека и с малка територия, ще НАПАДА ВОЕННО русия- най- голямата по територия държава В СВЕТА, с население около 150 милиона? Вие като лъжете, кого си мислите, че лъжете и заблуждавате, а? При това България от над 70 години, дори при комунизма НИКОГА НЕ Е ЗАПЛАШВАЛА ДРУГА ДЪРЖАВА С ВОЙНА! Това важи и за настоящия момент! Какво ТОЧНО пропагандирате, в чия полза, защо го пропагандирате, м?

    Коментиран от #18

  • 10 Бесен Язовец

    18 9 Отговор
    Окупаторите от НАТО вън от бг.със тях и соросите също вън от родината

    Коментиран от #12, #59

  • 11 жожо

    5 17 Отговор
    Браво,крайно време беше!
  • 12 юрист

    9 20 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Понеже пишеш “Окупаторите от НАТО“, я сега ми покажи снимка от 2017г., на която се вижда, че американска или натовска армия е разположила танкове и пехота пред сградата на българския Парламент, МС и Президентството, не допуска представителите на българското държавно управление вътре в сградите и оповестява, че от този момент нататък в България се установява чужда, небългарска държавна власт? Ти знаеш ли значението на думата “окупация“ , руснако, или плещиш руските опорни точки, защото след това за коментарите ти се плаща от държавата русия? Аз живея в София и до сега НИКОГА не съм виждала описаната хипотетична ситуация. Хайде сега ти- руснакът- да си докажеш твърденията с факти! Но не с руски пропагандни клипчета от тубата, а с РЕАЛНИ СНИМКИ на предполагаемата от теб “натовска окупация“ на България! Ако не можеш, значи си платен лъжец и платен рупор на русия!

    Коментиран от #17, #24

  • 13 Хасан

    15 6 Отговор
    Лошо,лошо..Германия далече ,Сащ високо...нас ще ни хвърлят на абразурата...В Сащ има едно лоби които постоянно чеше някакъв проблем...с Германия,с Турция,с Русия...постоянно иска конфликти..иска напрежение...но тия конфликти да са далече ит американските брегове

    Коментиран от #16, #20

  • 14 Варна

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Хайде върви си намери нова работа драга, че и явно и като юрист ще се реализираш толкова, колкото като лекар. От сутринта пак започна да пишеш тук. - Върви си намери нормална работа или върви да готвиш в къщи.
    Разбираш ли колко е нелепо, жена да дава акъл във сферата на военните дела
  • 15 Киро

    7 11 Отговор
    Браво, само така!

    България трябва да се отърси от всякакви влияния на алкохолизираните утайки!
  • 16 юрист

    5 10 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Мамин златен, ти от кога се числиш към българите? От както ваш ердухан реши, че ще купува руски ракети с-400? Или доста по-отрано- откакто се запозна с книгата на давутогли “Стратегически дълбочини“, в която той излага основите на турската политическа доктрина “неоосманизъм“, която е в разрез с държавните интереси на Р. България, понеже предвижда икономическа реконкиста на всички съседни на турция държави, защото , видите ли, те били някога си в османската империя? ;) Точно ТИ ли се намери да защитаваш руснаците? Що не си гледаш броженията в твоята турция, премахването на светските основи на тази държава, ами ЛИЦЕМЕРНО си се “загрижил“ за положението на ...България,м? Нали уж твоята турция е в нато? Или сега- когато ваш ердухан е на нож със сащ, изведнъж гледаш с добро око на русия? ;) Ми нека турция да излезе от нато, да влезе в одкб - що не стане това, м? Да не би , защото така на турция й се отнема СТРАТЕГИЧЕСКОТО положение в НАТО и възможността да влия и да изнудва в религиозно отношение съседните си държави, защото над 95% от населението на турция сте мюсюлмани? ;)

    Коментиран от #31

  • 17 До юрист

    14 7 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Аз не съм "бесния язовец" , но мога да кажа че на българска територия даже и по времето на социализма никога не е имало съветски (руски) военни бази.

    Коментиран от #21, #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 нато пауър

    6 16 Отговор
    БРАВО!
    Само НАТО може да ни освободи от руските окупатори, от олигарсите им, групировките им, мутрите им във властта, от слугинажа им и от икономическата ни зависимост!
    Демокрацията може и да дойде, ако имаме късмет, но задължително трябва да е с танковете Ейбръмс, ще ги посрещнем, като освободители!
    Време е да се сложи край на прехода от 9 септември 1944 г.

    Коментиран от #23, #55

  • 20 ВМОРО

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    "Братята" турци ще ни ударят едно рамо. Нали сме съюзници. Както през 1915 година :)
  • 21 нато пауър

    4 9 Отговор

    До коментар #17 от "До юрист":

    Сигурен ли си, че не е имало руски войски??????
    По времето на възродителния процес имаше, още ги помня смешните руснаци с едни ботуши до коленете, зелените гущери и значки на гърдите, триъгълни шапки килнати на уволджак.
    БКП то беше напърдяло гърнето с Турция тогава, много яко.

    Коментиран от #25

  • 22 юрист

    5 14 Отговор

    До коментар #17 от "До юрист":

    ВСИЧКИ натовски бази в България съществуват, въз основа на ПУБЛИЧНИ ДВУСТРАННИ ОФИЦИАЛНИ ВОЕННИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ. Ако толкова те интересува този аспект, влез в официалният сайт на Министерството на отбраната и там спокойно можеш да си прочетеш ВСЕКИ договор, въз основа на който ЗАКОННО в България е налице присъствие на ОГРАНИЧЕН , ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН брой чужди войници, точните места, където те пребивават и други подробности. Както виждаш- пращам те да четеш ЗАКОННИТЕ ПУБЛИЧНИ ВОЕННИ договори на България с другите държави- членове на НАТО- не те пращам да гледаш клипчета в нета и някой да те лъже с тях.
  • 23 ВМОРО

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "нато пауър":

    България членува в НАТО над 12 години вече. Колко още трябва да чакаме пустото НАТО да ни освободи от групировки, мутри, ченгета и прочее сган? Пишман станахме от освободители. Никой няма да ни свърши работата. Никой не е и длъжен да го прави.

    Коментиран от #32

  • 24 Бесен Язовец

    13 8 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    4 те бази на САЩ са достатъчно доказателсто за окупация чий го дирят US войниците в сувервнна държава освен ако не за да окупират по тънката лайсна в даден момент когато не им е сгодно нещо.

    Коментиран от #33

  • 25 Бесен Язовец

    12 6 Отговор

    До коментар #21 от "нато пауър":

    По това време може да е имало да съгласен съм щото е имало релна опастност от нахлуване на Тур.войски а сега от кого има опасност от нахлуване че US армията е тука ?

    Коментиран от #29

  • 26 незнайко

    12 4 Отговор
    Браво на Борисов. Дали обаче ще успеем да се противопоставим зависи от цялото правителството, включително и румънците. Нито те нито ние сме заплашвани от Русия !!! Черно море трябва да "остане" неутрално.

    Коментиран от #30

  • 27 Хасан

    2 13 Отговор
    Човечеството не трябва да бъде обречено между Русия и Сащ...заради това Турция трябва да бъде силна ..да бъде балансьор между Запада и Изтока...

    Коментиран от #35

  • 28 жщг

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    А до сега какво бяхме ? Беззащитен жертвен агнец?

    Според теб трябва да стоим със скръстени ръце и смъкнати гащи и да крещим лозунги в прослава на Путин с едната цел да не ни нападне ?
  • 29 нато пауър

    4 10 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен Язовец":

    Какво получи от КГБ??????
    Олигарси, монополи, енергийна мафия, източване на банките, инфлация, групировки, мутри, лъжи и измами!?
    Доволен ли си от руското присъствие и влияние?
    Аз не съм, целият "преход" беше режесиран от КГБ, за това сме бедни гладни, а икономиката, доколкото я има едвам крета на подаяния от ЕС.
    Най-големият враг към момента на България е Русия, икономическата ни зависимост е толкова силна, че само с армия може да се отхвърли, с нищо друго, така се правят реформи, не с приказки.
    Дано амриканците вкарат и кашика, да окупират цялата държава, само нова Студена война може да ни прати в правилната посока!
  • 30 късопаметни не ни трябват

    5 8 Отговор

    До коментар #26 от "незнайко":

    Ти може да не си заплашван от Русия но ти най-вероятно не си и българин !В България има официален документ в който е записано че Русия е заплаха за България !!!
  • 31 Хасан

    0 7 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Ти си юрист и не разбираш икономика..какво лошо има в това държавите от бившата османска империя да имат развити икономически,търговски и културни отношения...сигурно си от по възрастното поколение възпитано от сорта ”изпий си млякото или ще те дам на турците”...новото поколение турци,българи,македонци,гърци ,албанци искат добросъседско мирно бъдеще

    Коментиран от #34, #36, #38

  • 32 нато пауър

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "ВМОРО":

    Ами, няма ли инетерес, няма и екшън, кой си хвърля парите на вятъра!?
    След, като загубиха влияние в Турция, да се надяваме да дадат малко пауър на Източна Европа и на Балканите, така ще развият и икономиката, като с Южна Корея. За какво им даваха десетки години ноу-хау и заеми, да строят заводи, за да имат пари да се противопоставят на Севера.
  • 33 юрист

    5 13 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    “....Публикувано във факти.бг: чий го дирят US войниците в сувервнна държава...“ Те се намират ЗАКОННО в България, в изпълнение на ПУБЛИЧНИ ВОЕННИ ДВУСТРАННИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ, чието АВТЕНТИЧНО съдържание може да се прочете от ВСЕКИ, който владее български език, в официалният сайт на Министерството на отбраната на Р. България. Ако за теб- като руснак- един международен договор не означава абсолютно нищо, защото в 20 и в 21 век русия НАРУШАВА своите подписани международни договори, за нас, българите, договорът е напълно законно основание за пребиваването в точно определени места на войници на чужда армия на територията на България. И вместо да повтаряш като папагалче едно и също нещо, вземи, че най- накрая ГИ ПРОЧЕТИ тези договори, за да ти се изяснят нещата!
  • 34 нато пауър

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Хасане, я кажи турските манафи, какво са построили в България за тия почти 500 години?
    НИЩО, даже и църквата Света София в Константинопол я превърнаха в джамия, като и набиха 4 ракети, щото такова нещо не могат да построят.
    България през 14 век е навлизала в Ренесанса, докато турчаците са били пълни диваци и варвари и 500 години след това са си останали такива, добре, че са били интересите на Генуа и Венеция, както и на Англия по късно, иначе османците са живи-умрели.
  • 35 юрист

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Виж сега- твоята турция е глинен колос на АМЕРИКАНСКИ крака- в момента, в който сащ и ЕС компании се оттеглят от територията на турция или спрат износа на стоки за нея, твоята турция изведнъж ще изпадне от всякакви икономически класации, лирата ви ще скочи до небето и ще се върнете в икономическите времена от преди 1954 г.- когато не бяхте член на НАТО. Така, че- остави тези турски пропаганди за “велика турция“! Що пък БЪЛГАРИЯ да не въде ВЕЛИКА И СИЛНА ИКОНОМИЧЕСКИ ДЪРЖАВА, ами ще е турция, а? България СЪЩО има СТРАТЕГИЧЕСКО геополитическо положение, така, че- не ни навирай турция в очите! За нас, българите, е важно БЪЛГАРИЯ да просперира!

    Коментиран от #39

  • 36 юрист

    3 6 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: Ти си юрист и не разбираш икономика....“ Да, де- за това съм учила и икономикс, и макроикономика, и банково право, и търговско право, и облигационно право , и финансово право и съм полагала общо над 10- 12 семестриални и 2 държави изпита по тези дисциплини- щото в нашите юф не ги учим, нали?:):):)

    Коментиран от #41

  • 37 Реалист

    5 3 Отговор
    До жщг :
    Вече сме с о*рани и смъкнати гащи !
  • 38 юрист

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: акво лошо има в това държавите от бившата османска империя да имат развити икономически,търговски и културни отношения..“ В това няма нищо лошо, с една уговорка- тези отношения да не са под “крилото “ на турция, да не допускат доминацията на турското политическо, културно и религиозно влияние! Търговия- ДА, но САМО ТЪРГОВИЯ- НЕ И прокарване и засилване на турско религиозно и политическо влияние в региона; не и пропаганда, как всички народи си живеели мирно и щастливо в османската империя, когато народите на тези държави са вдигали локални въстания, за да се освободят и да премахнат османската държавна власт/ именно щото “много добре“ се е отнасяла с тях/ на всеки 25-30 години в продължение на 500 години- какъвто е случаят с българският народ в рамките на османската империя! Всеки балкански народ си има своя история, а турция нито е обединител за тези народи, нито пък е техен “интегратор“ и това трябва да е ясно за всички турски граждани.

    Коментиран от #40

  • 39 да се вземе предвид

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "юрист":

    Eдин от малкото ти смислени коментари, пиша ти плюсче!

    Коментиран от #42

  • 40 Хасан

    1 7 Отговор

    До коментар #38 от "юрист":

    Ами в Полша имаше хитлериски концлагери и там изгаряха хора..и това не беше през Средновековието ами преди 70 години...Немеца слушаше Вагнер и Бетховен в Берлин по време на отпуската си и след това отиваше на работа в Освиенцим да изгаря жени и деца...не ми се вярва турците да са били толкова жестоки през Средновековието

    Коментиран от #44, #46

  • 41 Пожарникаря

    8 4 Отговор

    До коментар #36 от "юрист":

    Ш....,
    Я се дръж малко на положение!
    Почна и ти като Борисов и Цветанов... - Единият пожарникар едвам завършил, другият физкултурник и плещят по ТВ-то икономически показатели с такова убеждение, че ще кажеш, че в пожарникарското и спортната са икономически университети.
    - Като те гледам и ти не даваш назад! - То и за какво след като пожарникар и физкултурник могат да говорят и да управляват държавата що пък и ти да не си специалист по медицина, право, икономика, военно дело и не знам още какво!
    - Съветът ми е да престанеш, че ставаш смешна за аудиторията!

    Коментиран от #43

  • 42 юрист

    2 7 Отговор

    До коментар #39 от "да се вземе предвид":

    Във всичките си коментари пиша истината, независимо дали става въпрос за юридическа, икономическа, историческа или договорна истина и всичките ми коментари се основават на фактите. Когато пиша свое предположение, ясно пиша думата “хипотеза“ или показвам, че това е мое лично предположение. Това е професионална деформация от професията ми и е станало и начин на изразяване при мен.
  • 43 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #41 от "Пожарникаря":

    Смешно е друго- човек, който никога през живота си не е учил договорно право, не е юрист, не е адвокат, да дава оценка на професионалните становища на един български адвокат. Така, че- за мен твоето мнение е без значение.

    Коментиран от #45

  • 44 юрист

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    “...Публикувано във факти.бг: ..не ми се вярва турците да са били толкова жестоки през Средновековието...“ 1. Винаги основавам мнението си на ФАКТИ- в случая- на историческите факти от доказани исторически извори и източници. Тоест- зад моите думи стоят записките на поне 50 човека от различни националности, които са ЗАПИСВАЛИ факти от историята и живота на българския народ в различни времена, включително и от Средновековието. 2. Държавата турция е МЛАДА държава- съществува от 20.10 1923 година.- турция като държава е по-млада дори от Третата българска държава, чиято независимост е обявена на 22.09.1908г.
  • 45 Пожарникаря

    10 4 Отговор

    До коментар #43 от "юрист":

    Вземаш си дипломата и твърдите корици ги навиваш на руло...
    След това сваляш гащите и рулото го насочваш към входа и продължаваш напред до момента в който ти се насълзят очите!
    Изглеждаш твърде самотна, наранена и озлобена...- Буквално смачкана жена която търси място да отпуши нервите си заради горното!
    Вземи се занимавай с нещо по- смислено, като да се опитаваш да си вдигнеш самочувствието в някакъв форум. Никой не се интересува от това, а още по- малко от мнението ти по теми за които няма абсолютно нито опит нито идея!
    Намери ки мъж, който да те обича и ти да го обичаш вместо да си играеш на по- по- най!
    Не ти е място тук особено сред мъже и по теми, за които си в абсолютна мъгла!

    Коментиран от #47

  • 46 mitko kulturista

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Ей пич,ходи се застреляй,че да спреш да пишеш глупости. Точно турците са измъчвали и убивали по изключително жесток начин не само мъже и жени ами и деца,дори и неродени! Пиши в гугъл "Джанюариъс Макгахан'' и чети какво пише един Американски журналист относно "мирното съжителство" което дъвчиш постоянно.
  • 47 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #45 от "Пожарникаря":

    Дрън- дрън- чао, че нямам време- подготвям се за конференция в Хилтън, а съм дама и имам нужда от поне 1 час подготовка на визията ми...

    Коментиран от #50, #51

  • 48 Хасан

    5 2 Отговор
    До юриста...Едно е правосъдие а друго е справедливост...това са различни понятия....добър адвокат с добро заплащане винаги може да каже на черното бяло....това е въпрос на финанси...гледали сме много филми...например ..с Ал пачино
  • 49 стоян георгиев

    4 9 Отговор
    тва е добра идея.ще се инвестира сериозно в българската армия и парите ще доидат от нато.освен това ще нарастне значението ни като съюзник.
  • 50 Пожарникаря

    8 6 Отговор

    До коментар #47 от "юрист":

    Ей най накрая те разкарах!
    - Под претекст, че ще ходиш някъде сега няколко часа няма да пишеш простотии! - Баси как те прецаках а?
    Иначе не знам ща си мислиш че ще ме впечатлиш с Хилтън. Пача, когато аз ходих в хилтън ти само си гледала от страни и си цъкала с език.
    Ако все пак си влизала там и си отсядала, то трябва да си разбрала, че като условия този хотел не е нищо особено. Единственото добро нещо е обсулжването на персонала основно в ресторанта и Лобито над фоайето.

    Няма с какво да ме впечатлиш разбираш ли?

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 българин

    5 1 Отговор
    А ние с какво ще участваме? НА ГОЛ ТУМБАК, ЧИФТЕ ПИЩОВИ. Едно време имаше следния виц: Защо албанската подводница плава ту надолу, ту нагоре? Отговорът е, за да си поемат въздух гребците.
    Така де, нали с тях се измерваме по икономически показатели.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 българин

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "нато пауър":

    Браво! Първо посрещахме руснаците, после германците, след това пак руснаците, колко му е да посрещнем и американците. Затова никой не гледа с уважение на нас. То не бе освобождаване, не бе чудо.
  • 56 Знаещ

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    А накъде сочат натовските ракети разположени в България? Към Русия или към Турция? И ако са насочени към Русия, а не към реалния ни враг Турция. На къде е нормално да сочат руските ракети разположени на черно море? Всеки, който има поне един грам мозък ще знае отговорите на тези въпроси. По поста ти обаче виждам, че ти ще се затрудниш. P.S. Пак припомням, че преди време Ердоган включи Кърджали към земите скъпи на турците, но извън техните граници.

    Коментиран от #58

  • 57 Дедо Гошо

    3 0 Отговор
    Туй политиката е голяма к...ва па наште политици са големи шаврантии.Накрая ке ядем големият салам.Зорлем се навираме между шамарите.
  • 58 ВМОРО

    0 10 Отговор

    До коментар #56 от "Знаещ":

    По стечение на обстоятелствата Турция ни се явява съюзник в НАТО. Факт!
    Докато има кюрди под турска власт, няма да се намери турски управник, който да започне военна интервенция срещу България.

    Коментиран от #60

  • 59 Azazel

    4 18 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Хаха, понякога просто не мога да повярвам, че ти наистина си човек, а не някакъв бъгнат бот... НАТО били окупатори... Няколко демократично избрани български парламента и правителства послушаха волята на народа, и желанието му да станем член на НАТО, кандидатстваха за членство и след много работа, и изпълнени условия, станахме. Така, че - НАТО, това сме ние. Всяка българска военна база е НАТО-вска база и всеки български войник е НАТО-вски войник. А, американските бази са тук по двустранни спогодби, като идеята им е да подпомогнат българските военни с интеграцията им в НАТО, както и да подсилят отбраната на страната ни от външни врагове, като любимите ти руснаци, които не толкова назад във времето наистина ни окупираха, извършиха деветосептемврийския преврат и ни държаха в окупация 45 години. Също, ще използвам случая, да ти напомня как преди няколко дни се опитах да ти отворя очите, че Бойко Борисов не е американски, а руски слуга и винаги при спорни въпроси заема руската позиция. Виж сега последното изречние в статията...

    Коментиран от #64

  • 60 Знаещ

    10 4 Отговор

    До коментар #58 от "ВМОРО":

    Това не променя факта, че те единствени от съседите ни съвсем официално заявяват, че им е скъпа на сърцата българска територия. И, че дори да откъснат с референдум или под някаква друга форма Кърджали от България Меркел и компания само ще издигнат лозунг, че са против ще повикат месец-два и после ще се направят, че нищо не се е случило. Турция има най-силната армия в Европа и за съжаление, ако трябва да избират между нас и тях избора е ясен. Още повече, че и нашите политици нито ще заплашат Европа с нещо, нито ще излезем от ЕС и НАТО. Т.е. няма да има никакви последствия за съжаление. Да не говорим, че ако така продължават да се размножават циганите и турците с по 4-5-6 деца, а ние с по 1 максимум 2 след 40-50 години ще сме по-малко от тях и ще ни превземат. Виж, че има хора като юристката, която въобще няма деца, а е към 50 годишна. Такива семейства въобще прекъсват корените си, а за съжаление не са единици. Мъчно ми е, че внуците ми вероятно няма да стъпват в бъдещата ни циганско-мюсюлманската страна.

    Коментиран от #61, #62

  • 61 ВМОРО

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Знаещ":

    Циганите имат по 6-7-8 деца. За турците в България нямам подобни наблюдения.

    Коментиран от #63

  • 62 Знаещ

    9 3 Отговор

    До коментар #60 от "Знаещ":

    P.S. Пропуснах да отбележа, че така или иначе незнайно защо Европа винаги е била против нас. Англичаните заплашиха руснаците с война след като като победителка Русия принуди Турция да подпише Сан Стефанския договор според, който на България се връщат всички земи, на които са живеели българи преди Турция да ни пороби. Което включва Македония и части от днешни Албания, Гърция и Турция. Но знаейки, че чрез нас руснаците ще имат достъп до Средиземно море прескачайки Босфора, нашите европейски “приятели” се погрижват това да не се случи. Същите наши “приятели” през втората световна война засипват ненужно София с бомби унищожавайки хиляди сгради и убивайки хиляди невинни мирни граждани.
  • 63 Знаещ

    9 4 Отговор

    До коментар #61 от "ВМОРО":

    Турците имат над три. Не случайно в Омуртаг и други градове в региона е трудно да се разбереш на български. А преди 50-60 години не е било така. На един приятел дядо му е от Омуртаг, но като малък дядото и цялото му семейство се преместили във Варна. И преди няколко години когато дядото посетил родния си град за да си припомни как изглежда с изумление установил, че в кварталния магазин продавачките не говорили грам български език. Не ни чака нищо добро.
  • 64 Знаещ

    8 3 Отговор

    До коментар #59 от "Azazel":

    Варшавския договор и НАТО бяха еднотипни организации, но по време на Варшавския договор нямаше чужди бази в България, а сега има. Относно Бойковото искане аз смятам, че това е едно от неговите правилни решения. Никой турист няма да иска да отиде на място, което е потенциална мишена и където плуват военни кораби. Хората отиват в дадена страна да си почиват и не ходят на места където се подрънква оръжие. Не случайно САЩ позиционират ракетите и базите си далеч от техните брегове за да може при евентуален конфликт да пострадат по-малко. Защото е ясно, че първите унищожени държави ще бъдат тези с най-близко разположени ракети. В нашия случай ние ставаме пушечно месо и приемливи жертви, за които никой американец няма да проплаче. Те повечето даже не знаят къде е България.

    Коментиран от #65

  • 65 Azazel

    4 11 Отговор

    До коментар #64 от "Знаещ":

    Ти, както винаги, си неЗнаещ. Не можеш да сравняваш взиманите решения в тоталитарна България за Варшавския договор, с решенията на демократична България за НАТО. Никой не ни е карал да влизаме в НАТО. Ние го пожелахме, кандидатствахме, отговорихме на условията и държавите-членки гласуваха да ни приемат. Докато влизането ни във Варшавския договор идва десет години след като България е окупирана от СССР, организиран е преврат, при който законното ѝ правителство е подменено с марионетно на СССР такова, а цялата ѝ интелигенция, всички висши военни и всички, с намек за опозия, са избити или хвърлени в концлагери. Това ли ти е сравнението?...А, на Бойко Борисов глупавото оправдание само прикрива зависимостта му от Русия. Явно по-умствено ограчинени хора като теб се връзват, но военни бази има навсякъде - в Турция пречеха ли на някой да ходи на море? Или, може би в Италия няма туристи? Русия не обстрелва току така НАТО-вски военни бази, не се тревожи. В Студената война не го стори, та сега, като е наполовина ли?

    Коментиран от #66, #67

  • 66 Знаещ

    8 4 Отговор

    До коментар #65 от "Azazel":

    Я обясни тогава как така аз съм уж умствено ограничен, а пък ти уж си умен, а имаш в пъти по-ниски доходи от мен? Ахахахахаха. Ако имаше моя акъл щеше да имаш и моите доходи и щеше да обикаляш непрекъснато Европа, и света, и да разбереш много истини от първа ръка, а не така както ти ги представят разни платени и тенденциозни медии. P.S. Това, че са избрали някоя партия с циганските гласове не значи, че тази партия говори от името на народа. Народа за мен са българите, които създават блага, а не циганите, които само паразитират върху нас.

    Коментиран от #68, #69

  • 67 Знаещ

    7 4 Отговор

    До коментар #65 от "Azazel":

    “Публикувано във факти.бг: Русия не обстрелва току така НАТО-вски военни бази, не се тревожи. В Студената война не го стори, та сега, като е наполовина”:- защо тогава са ни допълнителни военни като сам твърдиш, че няма, кой да ни нападне? Шизофрения?
  • 68 ghosy

    4 3 Отговор

    До коментар #66 от "Знаещ":

    Не знам колко си знаещ и колко пътуваш, но явно не си разбрал , че наистина решенията за присъединяване към Алианса и ЕС са взети от законо избрано Народно събрание , а не натрапени със сила отвън .А какви доходи имаш нали знаеш who cares.
  • 69 Azazel

    1 3 Отговор

    До коментар #66 от "Знаещ":

    И как реши, че имаш по-високи доходи от мен, без да ме познаваш и да знаеш какви са ми доходите? Или, май забрави, че тук вече няколко пъти те ловим - на мен да ми разправяш, че живееш в центъра на София и всеки ден гледаш арабите по Витошка, на следващия ден да лъжеш друг, че си финансист и живееш във Франкфурт, вчера пък се хвалише, че баща ти "взимал" 12 хил. лева заплата и от него знаеш, че максималния осигурителен доход е 2,600 (опс, значи, ако изобщо взимаш заплата, не е дори 2,600, щом от баща ти знаеш това...)... Мислиш, че не разбираме тук по разсъжденията ти, че си някакъв льльо, дето я има, я няма 8-ми клас, живее в някакво забито село и по цял ден си избива комплексите по форумите?... И, спокойно, достатъчно свят съм обиколил и продължавам да обикалям, знанията ми за света не са формирани от Атака тв, Брадва.бг и старците на село, както твоите... P.S. Ако имаше IQ над 60, щеше да разбереш колко е малоумен въпроса ти "защо тогава са ни допълнителни военни като сам твърдиш, че няма, кой да ни нападне", относно фразата ми, "Русия не обстрелва току така НАТО-вски военни бази, не се тревожи”... Точно затова - защото не атакува НАТО-вски бази, а атакува само държави, като Украйна, където няма НАТО-вски бази...

    Коментиран от #71

  • 70 ussr

    0 2 Отговор
    Тези смешници ,руснаците ще ги разпертушинят за няколко часа!
  • 71 Знаещ

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "Azazel":

    Другата седмица ще се прибера в София. Искаш ли да се споразумеем, че ако аз имам по-високи доходи от твоите ти ще спреш да пишеш във факти, а ако ти имаш по-високи от моите аз ще спра да пиша. Ако си съгласен ще се видим и аз ще ти донеса данъчна си декларация. Точно ще отърва форума от присъствието ти. Благодаря предварително и се надявам, че ще удържиш на думата си.

    Коментиран от #72

  • 72 Azazel

    2 3 Отговор

    До коментар #71 от "Знаещ":

    От Курило ли ще се прибереш?... Мислиш ли, че някой разумен човек, който работи, разсъждава и т.н., е толкова прост да се върже на приказките на някой форумен трол и да си ходи с данъчната декларация по измислени срещи? Ти наистина си на не повече от 15 г., ако мсилиш, че това не звучи абсурдно. И, понеже подозирам, че ще кажеш, че съм се изплашил или ме е срам от дохода ми, пак ще напомня как няколко дни след като ми обясняваше, че живееш на пряка на Витошка и всеки ден гледаш арабите по Витошка, на друг обясняваше, че си финансист във Франкфурт и също така го канише да си мерите "декларациите". За всеки е ясно, че си просто някакъв хлапак, дето си няма друга работа, измисля си блестящи биографии, богати бащи, аристократични къщи в центъра на София и т.н., според темата, и така си избива комплексите, защото покаже ли си носа от вратата, селските батки го спукват от бой. Ако някой ти се връзва, сигурно е на твоя акъл, но аз лично нямам никакво намерение повече да си губя времето спорове с теб.

    Коментиран от #74

  • 73 Дедо Гошо

    3 1 Отговор
    Момци, видейки историята ни до и след освобождението запада се ни цака .Нищо друго не се случва сега.Не се прехласвайте толкоз щото отдавна го ядем големия.
  • 74 Знаещ

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "Azazel":

    Пробвай. Какво ще загубиш? Ако не дойда, ще спра да пиша или ако продължа ще ми го натякваш и ще ми се подиграваш. Ако обаче дойда и ти докажа моите думи ти просто ще престанеш да пишеш във форума. Няма да се свърши света.

    Коментиран от #75

  • 75 Azazel

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Знаещ":

    Aбе, ти наистина живееш в някаква паралелна вселена, дето няма връзка с главния мозък... Да предположим, че наистина не си на 15 години, наистина работиш и изкарваш добри пари (шансът, за което клони към нула), и наистина страдаш от психично заболяване и дойдеш с данъчна декларация. Как си представяш, че някой, който е психично здрав, ще тръгне на срещи с непознати да си показва данъчната декларация?! Гаджето ми дори няма идея какви са ми точно доходите, на теб ще ги показвам... Да не говорим, че, ако беше над 15 годишен, щеше да знаеш, че данъчната декларция далеч не е представителна за реалните доходи на хората, особено за тези, които се занимават със собствен бизнес... Прибави към това и инфантилното обещание - "повече няма да пиша във форума"... Как точно ще те накарам да не пишеш или може би смяташ, че ще си посвета живота оттук-нататък да ти натяквам? Сега, като ти припомням как няколко поредни дни си се представил с три коренно различни биографии, от които няма как поне две да не са лъжи, има ли ефект? Почвам сериозно да си мисля дали не си прочулия се тези дни из медиите Александър Николов/Спас Василев....Пък и какво би те спиряло от утре да станеш Можещ, примерно, а не Знаещ....?
  • 76 Ранко

    0 0 Отговор
    НЕ НИЕ МЯСТОТО В НАТО.Ако гаджала Ердоган реши нещо да се бунтува срещу нас,никой няма да ни помогне.Всички ще си извъртят насраните задници.Политиците ще избягат в чужбина ,за да правят праветелство в изгнание ,и пак простия човечец ще опере парсата.
  • 77 Гадни Соросоиди

    0 0 Отговор
    Браво!!!! НЕУТРАЛИТЕТ е НЕПОЗНАТА ДУМА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДУПЕДАВТИ, НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ в така-наречения "парламент".
    СРАМ И ПОЗОР!!!! За това ли са си дали живота НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ, за 1 пасмина управляващи гниди, които да се ПРОДАВАТ ТУ НА 1ния клон - Прусия, ту на другия - Хамерика! ПРЕДАТЕЛИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове