620 4

Изключват от училище за компромати във Facebook

Не се позволява заснемането на лица без тяхното знание

Константин Карагьозов

Вече ще изключват от училище за компромати, публикувани във Facebook. През последните години стана тенденция учениците да качват снимки и видеоклипове в социалните мрежи с цел да унижат публично свой връстник. Това наложи и въвеждането на санкции за подобен вид провинения, предаде "Монитор".

Така например в правилника на 32 СУИЧЕ е записано, че учениците нямат право да разпространяват записи, снимки или други материали в социалните мрежи, компрометиращи авторитета на училището и училищната общност.

При допускане на такова провинение те подлежат на наказание "преместване в друго училище". Заснемането на лица без тяхно знание се счита като нарушение на училищния ред и в 31 Средно училище за чужди езици и мениджмънт, известно още като Бастилията.

Правилникът на 51 СУ "Елисавета Багряна" пък гласи, че учениците са задължени, ползвайки интернет, да не представят себе си и другите с неподходящи снимки и текст. Това свое задължение те заявяват и в специална декларация, която се подписва и от техните родители. По отношение на наказанията училищата имат известна свобода. Някои учебни заведения са въвели санкцията "преместване в друга паралелка".

Така например в 51-во СУ тя може да бъде наложена при допускане на 7 неизвинени отсъствия. В 31-о СУЧЕМ, известно още като Бастилията, ученик може да бъде преместен в съседен клас, при допускане на 10 отсъствия без уважителна причина. В 32-о СУИЧЕ също е разписано такова наказание, което се налага при провинения като тормоз и/или агресивно поведение. До преместване в друго училище се стига, когато ученикът е натрупал 15 неизвинени отсъствия.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stefko 88
  Отговор
  1 13:55  10.10.17
  Аз нямам фейсбук и ми е екстра дори смятам че е крайно излишен и ненужен. Хората наистина заживяха в този сайт. Опомнете се и си го изтрийте.

  Коментиран от #4

 • User
  Отговор
  2 14:24  10.10.17
  Само като видях че тъпия месинджър ми заема 140мб и яде 200мб рам го разкарах. Сега влизам само за "Ретро Музей", Slavic Beauty" и за училище да питам в чата(през request desktop site)
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 17:42  10.10.17
  Опитвах няколко пъти да стана фацебук усер, то трябвало да го ползваш постоянно иначе те деактивират и искат копие на лична карта да те пусне, аз пък не съм съгласен, че на тези от фацебук им трябва моята лична карта. Както и да е, от моя опит установих, че постоянно има конкурс на тема кой какво яде или къде виси да пие кафе, скука...
 • МАК
  Отговор
  4 02:04  11.10.17

  До коментар #1 от "Stefko 88":

  Точно така!! Този софтуерен боклук унищожава хората като личности, деградира реалната комуникация с хората!! Никога не съм си правил профил и едва ли ще си направя!! Без него живота е малко по спокоен!!

Напиши коментар:


Публикувай