917 1

Здравният министър реанимира припаднал

Мартин Христов

Здравният министър проф. Николай Петров се е включил в реанимацията на припаднал мъж пред сградата на Министерство на здравеопазването в центъра на София.

Професорът, който е реаниматор и бивш шеф на Военномедицинска академия, разказа за случая пред журналисти по време на годишната конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“, съобщиха от здравното ведомство.

„За мен медиците са герои в мирно време. Вчера в 16 ч. имах среща с гражданин – жалбоподател. Когато влязох при секретарката, видях, че на входа на Министерство на здравеопазването има линейка. Попитах какво става и ми казаха, че спасяват човек", обяснява здравният министър.

Проф. Петров слиза пред сградата, за да види какво се случва.

"Спешният екип трябва да бъде похвален – на 5-та минута след обаждането линейката беше пристигнала. Целият екип беше ангажиран – един обдишваше, друг правеше сърдечен масаж, трети оправяше системите и не можеха да тръгнат. Аз се намесих, за да им помогна, поех сърдечния масаж, за да можем да тръгнем към лечебно заведение", допълва министърът.

Пациентът обаче е бил в крайно тежко състояние – без сърдечна дейност.

"Стигнахме много бързо до ВМА, където в шокова зала интубирах пациента, закачих го на апарат и оставих колегите да продължат. Няма нищо ново, нищо чудно или сензация тук. Просто си свърших работата, както вие вършите вашата. Моята молба към вас е да пишете за добрите неща, хората имат нужда от доброто, разберете. Лошото убива“, призова Николай Петров.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Европеец
    Отговор
    1 17:06  10.10.17
    Велик Генерал,Велик и като човек!

Напиши коментар:


Публикувай