1 079 0

Полицията издирва безследно изчезнал професор

Мартин Христов

Пернишката полиция издирва 80-годишния професор Тодор Иванов Бакалов от София.

Възрастният мъж е в неизвестност от 5 октомври, когато бил на гости в пернишкото село Расник. Около 17.30 ч. проф. Бакалов напуснал дома на близките си и оттогава от него няма и следа.

Мъжът е висок 176 см, с теменна плешивост. Облечен е със сиво сако и сив панталон, носи широкопола шапка тип „Бомбе“ – черно.

Който има информация за Тодор Бакалов да се обади на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Проф. Тодор Бакалов е доктор на музикалните науки, акордеонист, композитор и диригент. Има многобройни изяви в страната и в чужбина с най-известните народни певци. Изнася концерти в много градове на Европа, Азия и Африка.

Лауреат на международни конкурси, фестивали, с много престижни награди. Дългогодишен преподавател в Софийския университет, Софийската математическа гимназия и в Молдова.

Налага се като забележителен творец в областта на българската народна музика и изпъква в няколко направления – диригент с високи постижения в народното хорово пеене, композитор и най-вече защитник на чистотата в българския музикален фолклор, което излага в своите книги с удивителна съзвучност, красота и убедителност.

България


Напиши коментар:


Публикувай