887 2

Домусчиев: 90% от твърденията на Валери Симеонов са неверни

Мартин Христов

"БМФ е едно от дружествата, които съм приватизирал. Аз съм приватизирал много дружества през годините. Конкретно за БМФ това е една много тежка сделка. Това заяви в ефира на БНТ председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

"Ние спасихме компанията, в момента тя има 33 кораба, два ферибота и пет влекачи. 90 процента от твърденията на вицепремиера Валери Симеонов са абсолютно неверни. Последният пример, че БМФ купили 120 метрова яхта за 60 милиона. Не обичам да говоря неподготвен като Валери Симеонов по всички теми. Цяло лято слушам какви ли не клевети и щуротии. С всички тези изказвания се опитва да влияе на съда, което не е редно", заяви Кирил Домусчиев.

"Имахме определени претенции във връзка с приватизационния договор, някой от нашите претенции бяха отхвърлени, други приети. По този начин се влияе на решенията на съда. Аз смятам, че Симеонов има някакви подбуди, за да ни атакува, тъй като се съмнявам ние да сме проблемна сделка. Платил съм си пълната сума по сделката", разкри бизнесменът.

"Ще заведем дела по всички тези клевети срещу вицепремиера", потвърди още веднъж Домусчиев. "Факт е огромният ръст, който постигаме на средната работна заплата. Както знаете, той се определя от търсенето на квалифицирана работна ръка от работодателите", подчерта бизнесменът.

"Проблемът е, че доста добри условия се предлагат в другите страни, а там също заплатите растат. Минималната работна заплата трябва да се определя под някаква форма. Нямам притеснения от увеличението на минималната работна заплата. Колкото по-малко държава има в икономиката - толкова по-добре. Държавата трябва да помага на икономиката, но не да управлява дадени сектори и да се бърка в работата", заяви още председателят на КРИБ.

Вчера в профила си във "Фейсбук" бизнесменът коментира безпрецедентната атака на Валери Симеонов към него и Български морски флот и заяви, че ще заведе серия дела срещу "вицепремиера по клеветническите въпроси", защото арогантността му е невиждана.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гостенин
  Отговор
  1 21:04  10.10.17
  Според мен един вицепремиер не може и не трябва да лъже ,но ако е така той не трябва да е такъв
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 21:23  10.10.17
  Бой на лешояди

Напиши коментар:


Публикувай