465 3

ГЕРБ: Вече всеки като Тодоров трябва да подаде оставка

Мартин Христов

Антон Тодоров задава друг стандарт с оставката си - оттук нататък всеки, който си позволи да реагира така, следва да подава оставка, заяви Десислава Атанасова.

Депутатката от ГЕРБ коментира скандала със своя съпартиец, чиято оставка ще бъде гласувана днес като първа точка от дневния ред на парламента. Официално от партията заявиха, че няма общо решение, а всеки ще гласува по съвест. Неофициално обаче изтече информация, че този път, за разлика от ситуацията с Делян Добрев, ГЕРБ ще гласува "за".

В аванс Атанасова коментира пред БНТ, че мненията в парламентарната група са били в няколко посоки, но никой не считал изказването на Тодоров към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев като заплаха към свободата на словото или към самия него. Тя обаче подчерта, че е важно както за политици, така и за журналисти, да спазват определени стандарти на работа.

"Често и политици, и журналисти, и хора, нарекли себе си журналисти, си позволяват какво ли не. На тази тема трябва да сложим точка в контекста на единственото число Антон Тодоров и съответния журналист срещу него. Трябва да говорим за глобалните проблеми и тук нямаме проблем по отношение на свободата на словото. Глобалният въпрос провокира и спомени. Кой може да отрече, че всеки може да каже и да напише всичко? Михаил Миков в обръщение към нацията размаха пръст на националните медии как да отразяват протеста", припомни Атанасова.

Тя подчерта, че не трябва да се забравя контекста на разговора около Тодоров - как ще се изхарчат милиард и половина лева от парите на българските данъкоплатци за нов изтребител.

Депутатката допълни, че трудно може да се прави паралел между оставките на Тодоров и Добрев, тъй като последният е сред първите депутати на ГЕРБ и подкрепата за него от партийните структури е била по-силна.

"Затова подкрепата от партийните структури беше очевидна, колкото и колегите от опозицията да принизяват нещата. Това беше инцидентна проверка. Тодоров е от гражданската квота на ГЕРБ, но щом е в нашата парламентарна група, сме длъжни да имаме реакция спрямо собствените ни стандарти за морал и отношения в политиката и извън нея", добави Десислава Атанасова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • некойси
  Отговор
  1 10:27  11.10.17
  На снимката в едър план един от видните капацитети и министри на герб, с интелект и способности сравними само с тези на читалищен ръководител.
 • Реалист
  Отговор
  2 10:58  11.10.17
  Тази наистина притежава огромен умствен потенциал ...
 • Русенец
  Отговор
  3 14:59  11.10.17
  От думите на Десито следва , че тя първа трябва да си подаде оставката. Толкова некомпетентна и първично злобна жена е украшение за кадрите на ГЕРБ ! Скоро ще има реалити за избор на нова партида амбициозни и безочливи злобари в ГЕРБ под ръководстовото на Антон Тодоров

Напиши коментар:


Публикувай