665 5

Въвеждат тест за 3-годишните в детските градини

Мартин Христов

Специален тест, разработен от БАН, ще бъде въведен за 3-годишните деца, посещаващи детска градина. Най-рано от следващата година възпитателите ще подлагат 3-годишните на оценка на уменията им.

В училищата пък родителите ще получават имейл за наказаните ученици, а правилата за извиняване на отсъствията ще претърпят промяна.

Това са част от реформите в новата наредба за приобщаващо образование, която ще бъде гласувана на днешното заседание на кабинета. Промените дават повече възможности на училищните екипи в тяхната комуникация с родителите. Така например ако има проблем с ученик, учителят ще може да се свърже с негов родител по имейл, а не само по телефон.

Ако пък родителят е неоткриваем дълго време, директорът на училището ще може да се обръща към отделите за Закрила на детето, предаде Дарик.

Променят се и правилата за извиняване на отсъствия. Само с уведомление до класния ръководител децата ще могат да отсъстват до 3 дни по семейни причини, а до 7 дни - с уведомление до директора.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Юту Тунска Юха Хаха
  Отговор
  1 23:33  11.10.17
  Ако родителят е неоткриваем???? И кой взима детето от градината тогава??? Аааа те затва са тестовете- който не може да се прибере вкъщи сам, хич да не идва на градина! Ако родителят е традиционалист, който си купува хартиен носител на информация от будката за вестници и отказва да ползва електронна поща, ко прайм с известията??? Чудно ми е скъсаните деца на теста, къде ще ги пращат ?! - на поправителен, за да повтарят годината или?! Бареков = Президент! Песен на Сузанита в Космоса! Азис пее химна... Шкембе чорба и дистанционно за герб на знамето! Сън ли си или не сиии....
 • Eee
  Отговор
  2 23:33  11.10.17
  Тест за 3 годишни?Ама тия сериозно ли?
 • me be re
  Отговор
  3 00:48  12.10.17
  И тест за новородени, че знаеш ли ги какви са. И ако не го издържи , да се връщат обратно. Ужассс, на къде е тръгнала таз държава ?

  Коментиран от #4

 • Студентски план Вечност
  Отговор
  4 00:56  12.10.17

  До коментар #3 от "me be re":

  Поправката за теста ще трябва да се плаща с такса, както в ВУЗовете - подаваш предварително молба и кихаш 20 лв. Как ще живеят иначе бюрократите-изедници??
 • 5 05:52  12.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай