Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 13:40 13 061 22

Слави Трифонов: Извинявай, г-н Симеонов, ама медиите не са дискотека

  • слави трифонов-
  • медии-
  • ултиматум-
  • валери симеонов

Водещият Слави Трифонов направи коментар по повод ултиматума на Валери Симеонов, който обвини националните медии, че водят „мащабна организирана клеветническа кампания“ срещу него и определи срок от 24 часа, в който да му се извинят.

„Когато чуете, че България е на 109 място по свобода на словото в света, какво си мислите? И въобще – какво си представяте? Всъщност няма значение какво си представяте, защото вие вече го виждате.

Първо видяхме как един депутат от управляващата партия и един вицепремиер заплашиха журналист с уволнение заради въпросите, които задава. А след това същият този вицепремиер даде 24-часов ултиматум на Нова Телевизия, bTV, БНТ и БНР, за да му се извинят, защото според него те водят „мащабна организирана клеветническа кампания“.

Имате нагледен пример за политик, който се е самозабравил. Имате нагледен пример и за едни медии, които имат повод да се събудят и да си изяснят какъв всъщност е техният приоритет. Да бъдат гласът на зрителите си или да бъдат глашатаи на властта? Съжалявам за клишето, което ще кажа всъщност, но медиите са коректив на властта и мисля, че са го забравили. И ето, Валери Симеонов го припомня. Днес иска да му се извиним, а утре може да поиска да ни няма.

Най-фрапантното е, че този ултиматум беше отправен от сайта на Министерски съвет и на бланка на Министерски съвет. Което вече не го прави мнение на гражданина Валери Симеонов, а го прави позиция на правителството. И тук идва въпросът – това мнение на правителството ли е? Или ако не е, то постъпката на вицепремиера не може просто да бъде порицана на пресконференция. Ако пък е мнение на кабинета, то тогава е вече страшно за държавата, уважаеми зрители. Затова сега министър-председателят трябва да реши кое му е по-важно – демокрацията или коалицията.

Валери Симеонов иска извинение. И аз сега ще се извиня. Извинявай, господин Симеонов, ама медиите не са дискотека, на която да й спреш звука и да изгониш диджея.

Всъщност, уважаеми зрители, според мен проблемът не е само във Валери Симеонов. Проблемът е в системата, която позволява такива като Валери Симеонов да стават вицепремиери“, каза Слави Трифонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А кажи

    33 12 Отговор
    А кажете сега ,че не е така

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Къртев

    23 13 Отговор

    До коментар #1 от "А кажи":

    Така е
  • 3 Аз ще ти кажа как е

    26 60 Отговор

    До коментар #1 от "А кажи":

    Симеонов е пич, доблестен пич, може да е донякъде откачалка но има принципи и ги следва, докато Слави е долен простак, ако го видите през деня мяза на психичноболен наркоман който винаги ходи с охрана за да не го заговарят хората, щот ако не е подготвен изглежда като вампир

    Коментиран от #8

  • 4 чалга

    16 24 Отговор
    Много е прав Славчо и също така нека да знав, че политиката в която иска да се намести не е дискотека с чалгата на Слави!
  • 5 Къртев

    31 7 Отговор
    Системата е пробита и не работи, всъщност никога не е и няма да работи. Но ще дойде време, когато такива, като Симеонов и останалите във властта ще си намерят заслуженото място. Просто търпението на хората ще свърши. Не вярвам, че този хаос и безнаказаност ще продължи до безкрайност.
  • 6 ЗЕВС

    30 12 Отговор
    Дали е прав, или не е прав времето ще покаже. Важното в случая е ,че изразява мнение по въпроса и не се крие като индианец в храстите!
  • 7 Наказан си славчо

    24 9 Отговор
    За свободата на словото славчо са виновни продажните алчни журналисти и още по начините и продажни шефове и собственици на тези корпорации под който шапки стоите само печалбите ви интересуват славчо никога няма да имаш интерес към нещо което не ти носи печалби алчен селяк
  • 8 Нека аз да ти кажа как е

    30 7 Отговор

    До коментар #3 от "Аз ще ти кажа как е":

    Заради всички "пичове", "доблестни мъже" и "до някъде откачалки" България е на това дередже. Хората, които вече 27 години чакат да дойде месията да спаси тази страна не разбраха, че СПАСИТЕЛИ НЯМА. Свободата на слово е един от ключовите фактори. Докато не се промени самото мислене на хората ще бъдем все така. Мисленето (респективно действията) променят политиката и т.н. Пък ти си говори глупости за пичове и т.н.
    Не съм фен на г-н Трифонов, както няма да го подкрепя за влизане в политиката по простата причина, че на България не й е нужен още един "Бареков". Да си бъде шоумен, да си говори нещата от екрана и от името на народа, но до там. Трябват подготвени кадри а не бизнесмени и ТВ водещи.
    Поздрави на всички.


    Всичко това е мое мнение и не задължавам никой да се съобразява с него и да го подкрепя !!!
  • 9 Chalgar

    15 30 Отговор
    Славчо се взима много насериозно, разказването на тъпи вицове сигурно е по-важно от това, че Симеонов вдигна пенсиите с 50 лв.

    Коментиран от #10, #11, #14

  • 10 Къртев

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Chalgar":

    Ама, ти сериозно ли?
  • 11 пенсионер

    14 5 Отговор

    До коментар #9 от "Chalgar":

    Симеонов нищо не ми е вдигнал!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бат Ваню

    14 9 Отговор
    ...Тука имаше статия за Кеворк.... и.... той ли беше казал за Слави.... "Направиха от един учиндолски простак молионер".... ха ха ха.... Ако трее да коментирам нещо ше трее изригна тука...... ха ха хахааа.......
  • 14 Анонимен

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Chalgar":

    Искаш да кажеш - с 5 лв.
  • 15 Голям прос

    8 9 Отговор
    Симеонов води хибридна война с българските медии.
  • 16 МЕДИИТЕ СА ПРЕССТИТУТКИ

    27 0 Отговор
    МЕДИИТЕ СА като музикантите, свирят репертоар по желанието на онзи който им плаща. ПРЕСТИТУЦИЯ КАКТО У ВСЯКА ДРУГА ИНСТИТУЦИЯ. РАК ПОСЛЕДЕН СТАДИЙ - ТОТАЛНО ОБХВАНАЛ ДЪРЖАВАТА. ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ СЪЩЕСТВУВА! КОРУПЦИЯТА ВИЛНЕЕ !
  • 17 Петър Динеков

    10 14 Отговор
    Браво Слави ! Така наречените " слуги на народа " управляващите и в момента бивши комунисти ( от големите династии преди 10.11.1989г. ) се страхуват , изпитват див страх ; да не би някъде да се пропука тяхната желязната медийна цензуза и да излезе на яве някоя голяма кражба от по няколко стоцици милиона евро , или милиарди и да им се наруши сладкия райски живот тук на планетата Земя. За тях мотото е : " Личният интерес - винаги над общвествения - надодът това сме ние управляващите "

    Коментиран от #18

  • 18 Бат Ваню

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Петър Динеков":

    ... ха ха ха... те едни династиии.... ха ха ха.....Слави са пуказа и те са разтрипераха..... обедняха .... ха ха ха... Теа стотици милиони ша свършат.... ха ха ха..... Ти имаш нужда от лекарства..... ха ха ха....
  • 19 реалист

    17 3 Отговор
    Верно е ,че няма свобода на словото особено когато им се плаща на разни журналистчета да надават вой .
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Борил

    1 2 Отговор
    Всичко написано от Слави може да се изрази с замислене и без коментар. Това е истината братя...... Не се излагате да пишете щуротии против действителноста. Завис ви е натиднала
  • 22 Отоплител

    3 0 Отговор
    Господин Трифонов много ми е смешно.Ами Вие във всяко предаване поставяте казуси които са обидни за много хора включително и ултиматуми за оставки.Не е лошо да има еднакви критерии към хората и да се спазва някаква етика.Не може да се сатанизира един политик заради липсата на морал от журналиста.Той кани гост който казва какви теми не желае да коментира.А журналиста започва точно с тези теми-което е цинизъм.Оставка за такива некоректни журналисти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове