6 355 4

Уволниха зам.-районния прокурор на Варна заради запой в работно време

Милена Даскалова е освободена от ръководна длъжност

Константин Карагьозов

Заместник.-районният прокурор на Варна Милена Даскалова е освободена от ръководна длъжност. Това реши Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по образуваното срещу нея дисциплинарно производство заради скандала от преди няколко месеца със запой в работно време, предаде "Правен свят".

На 13 март Даскалова и бившият вече районен прокурор на Варна Цветанка Гетова (също уволнена заради това) напуснали работните си места по обяд и отишли в заведение, където останали до вечерта.

За посещението на двете явно веднага е бил подаден сигнал, защото на мястото пристигнали проверяващи горестоящи прокурори, които видели двете си колежки в заведението, снели обяснения от сервитьорите и изискали касов бон, който до 15,30 часа показал консумация на 6 ракии, две чаши с уиски и 2 бири. След това проверяващите си тръгнали, но Гетова и Даскалова останали до 21 ч.

По случая бяха образувани дисциплинарни производства срещу двете за уронване престижа на съдебната власт и неизпълнени служебни задължения. Преди 3 седмици предишният състав на Прокурорската колегия наложи същото наказание и на Гетова с 8 гласа "за" и един "против". Днес наказанието на Даскалова беше подкрепено от всички 11 членове на колегията.

Срещу Гетова и Даскалова има дисциплинарни дела и за случай от края на м. г., когато жена подала сигнал в МВР срещу мъжа, с когото живее, защото я заплашил с убийство. Особеното в казуса е, че въпросният човек вече е бил осъждан за убийството на първата му съпруга. След като разбрали за случая, Гетова и Даскалова се намесили в работата на прокурор и на разследващ полицай, като прекъснали разпита на пострадалата. След това обяснили на жената, че с подадената жалба може да вкара мъжа в затвора, а той имал много познати и не бил това начинът да се защити. Жената била разубедена и се отказала от сигнала си.

Заради този случай главният прокурор Сотир Цацаров беше поискал уволнението на Гетова. През май пък Цацаров командирова Гетова като редови прокурор във Видин за 3 месеца, а Даскалова беше пратена в Монтана, но срокът на командироването им изтече. Даскалова беше и отстранена от ръководна длъжност за 3 месеца, но срокът изтече през септември.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Полупесимист
  Отговор
  1 19:14  11.10.17
  Не бих отказал на тази сравнително запазена "стара чанта". Има хляб в нея!

  Коментиран от #2

 • Spliff Star
  Отговор
  2 20:25  11.10.17

  До коментар #1 от "Полупесимист":

  Хе хе, да не забравиш само да вземеш и бутилката водка, че като дръпне смукача, да има да и долееш ...
 • 3 11:21  12.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Йезекилчо
  Отговор
  4 00:24  13.10.17
  До болка е ясно,че няма престъпление без покровителство на подобни самозабравили ли се овластени ппропаднали боклуци.Вече символа на Темида е заменен не е сляпа с везна..а среден пръст

Напиши коментар:


Публикувай