1 226 3

Димитър Делчев със сигнал до главния прокурор заради Делян Добрев

Отхвърлянето на оставката е противоконституционно действие на депутатите, заяви председателят на ДБГ

Димитър Делчев със сигнал до главния прокурор заради Делян Добрев
Константин Карагьозов

Димитър Делчев изпраща сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров заради отхвърлянето на оставката на Делян Добрев. Това съобщи самият председател на "Движение България на гражданите" пред журналисти в Ботевград, където се срещна с представители на партиите от РБ и ДСБ, на местни коалиции и граждани.

"В момента сме в парламентарна криза, при която депутат, който не желае да бъде в Народното събрание и е председател на комисия, но неговите колеги го държат в парламента. Отхвърлянето на оставката е противоконституционно действие на депутатите, на което не реагира нито една институция, затова сезираме Сотир Цацаров".

Освен да сезира КС, Делчев призовава Цацаров да провери има ли престъпна безстопанственост, тъй като депутатът продължава да получава заплата от 4000 лева, въпреки многократно изразеното желание да напусне парламента.

"Ако утре се гласува закон с гласа на Добрев, този закон е може да се окаже невалиден", коментира той.

Ботевград 12 години беше управляван по модела ГЕРБ, чиято единствена цел е да вземе властта, за да усвои средства и постове. През 2015 година той беше разбит от широка коалиция, сега ГЕРБ се опитват да го върнат, но това не бива да се допуска, категоричен бе той. Делчев приветства позицията на широк кръг от партии и местни коалиции, които подкрепиха настоящия кмет и общинските съветници, противопостави ли се на връщането на модела.

В Ботевград Делчев беше категоричен, че е необходима широка "антиГЕРБ" коалиция за разбиване на монопола във всички общини, в която да влязат демократични партии, граждански организации и местни коалиции, които искат разбиване на феодализма.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 20:39  11.10.17
  "Двежение Бълг на гражданите" не е парламентарно представена партия/тя дори не е партия,а "движение" ,но председателят й се напъва да решава парламентарни проблеми ОТВЪН,ДИСТАНЦИОННО...все едно че е управляваща партия!По-нататък въпросният Делчев се опитва да внуши на целокупния народ ЧЕ СМЕ В ПАРЛАМЕНТАРНА КРИЗА,Т.Е. СЛЕДВАТ НЕЗАБАВНИ ИЗБОРИ...което нама нищо общо с реала.Върхът на айсберга е твърдението му,че ОТХВЪРЛЯНЕТО НА ОСТАВКАТА НА ДАДЕН ДЕПУТАТ В ПАРЛАМЕНТА Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ДЕЙСТВИЕ!?А как ще обясни въпросната личност Делчев ЗА КАКВО ТОГАВА ИЗОБЩО СЕ ГЛАСУВА ОСТАВКА,А ТЯ НЕ СЕ ПРИЕМА АВТОМАТИЧНО?Добре е поне от "движението " му да му обяснят,че същността на гласуването е волеизлеяние на гласуващия и конкретно в Парламента вариантите са "ЗА","ПРОТИВ" И "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ".Делчев обаче явно не признава последните два варианта...точно като по Живково време когато АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ БЯХА "ЗА"!:)
 • Един
  Отговор
  2 18:02  13.10.17
  Едно е сигурно при гербалъци - каквото и да направят дори по случайност да е нещо полезно може да сте сигурнои, че са го направили по крайно незаконен начин!
 • BMгост
  Отговор
  3 10:00  15.10.17
  Оня с коня, да е жив и здрав, да обясни как Граждани за Европейско Развитие на България са партия, а не една сбирущина от гражданЯ, чиято единствена цел е лапане в несвяст(на власт и пари). Правилно е името ГражданЯ за Единно Разграбване на България. :)

Напиши коментар:


Публикувай