473 1

Московски: Няма да има съкращения в "Български пощи"

Министърът на транспорта призна обаче, че пощите продължават да трупат финансов дефицит

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Министърът на транспорта Ивайло Московски, заяви, че няма да бъдат съкращавани работещи в системата на "Български пощи" Пред депутати от транспортната комисия той обясни, че не се предвижда мащабно преструктуриране без да има сериозен анализ за това.

Цитиран от БНР, Московски обаче не отрече, че пощите продължават да трупат финансов дефицит.

"Това, което бихме могли да направим и ние се опитваме в момента да осигурим такова финансиране да ангажираме някои от големите международни финансови институции от типа на Световна банка или Европейска инвестиционна банка. Провели сме срещи и разговори с всички тях, да се изготви един минимум средносрочен, в по-добрия вариант дългосрочен план и стратегия за развитие и преструктуриране на "Български пощи". Такъв, който да позволи тази компания да бъде максимално добре представена на пазара и съответно да покрива и социалните функции, които са ѝ вменени".

"Например, в момента съм съгласен да се откажа от финансовата компенсация, ако зависи от мен и да номинирам един частен оператор, който и да е той, да извършва всички социални функции, които пощите извършват на територията на цялата страна, и той да я получава тази финансова компенсация. Искам да видя как ще оцелее", допълни транспортният министър.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пуфи
    Отговор
    1 03:07  20.02.18
    Г.н Московски няма съкращения а има преструкториране в което шефовете на отделите си правят каквото искат по психически тормоз ако не напуснеш ще те прехвърлят да не си в администрацията а да попаднеш в някоя конюшна-поща в квартала само и само да си задържат някоя пенсионерка в отдела има хора още пенсионери на работа в администрацията които се прикриват от шефовете по отдели понеже ако се махнат ръководителите на отдели трябва да работят но това е невъзможно как ще се хилят по цял ден и ще се разхождат на площат Македония.г.н Московски обърнете внимание на това РУ има много нередности там .г.жата управителка нещо психически не е добре ходи вика по отделите и се пишат обяснения по време на соца.Надявам се че ще бъде прочетено и ще се вземат някои мерки г.н Министър Московски

Напиши коментар:


Публикувай