310 0

Московски: Няма да има съкращения в "Български пощи"

Министърът на транспорта призна обаче, че пощите продължават да трупат финансов дефицит

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Министърът на транспорта Ивайло Московски, заяви, че няма да бъдат съкращавани работещи в системата на "Български пощи" Пред депутати от транспортната комисия той обясни, че не се предвижда мащабно преструктуриране без да има сериозен анализ за това.

Цитиран от БНР, Московски обаче не отрече, че пощите продължават да трупат финансов дефицит.

"Това, което бихме могли да направим и ние се опитваме в момента да осигурим такова финансиране да ангажираме някои от големите международни финансови институции от типа на Световна банка или Европейска инвестиционна банка. Провели сме срещи и разговори с всички тях, да се изготви един минимум средносрочен, в по-добрия вариант дългосрочен план и стратегия за развитие и преструктуриране на "Български пощи". Такъв, който да позволи тази компания да бъде максимално добре представена на пазара и съответно да покрива и социалните функции, които са ѝ вменени".

"Например, в момента съм съгласен да се откажа от финансовата компенсация, ако зависи от мен и да номинирам един частен оператор, който и да е той, да извършва всички социални функции, които пощите извършват на територията на цялата страна, и той да я получава тази финансова компенсация. Искам да видя как ще оцелее", допълни транспортният министър.

България


Напиши коментар:


Публикувай