318 4

В близост до почти всяко училище в София се продават цигари

Българските подрастващи продължават да са на първо място в Европа по употреба на тютюневи изделия

Венцислав Михайлов

В непосредствена близост до почти всяко столично училище се продават цигари, показва изследване на Асоциация „За живот без тютюнев дим”.

Проверката им е показала, че в 95%, или 84 от 87 проверени училища цигари се продават и дори рекламират в район от 250 метра около сградите, отбелязва бТВ.

Българските подрастващи продължават да са на първо място в Европа по употреба на тютюневи изделия – пушат около 25% от учениците на 16 години.

Момичетата пушат по-често от момчетата.

От асоциацията са категорични, че рекламата влияе на децата и настояват да се въведе пълна забрана на рекламирането на цигари.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХХХ
  Отговор
  1 09:20  12.10.17
  И във всяко заведение се пуши... :/ Никога няма да се оправи страната ни, защото всеки прави каквто си иска. ;( Конкретен пример от 10.10. - първото заведение на езерото "Ариана" в София , "Старецът и морето" мисля се казваше ... тотална смрад вътре, всеки пушеше... а бях поканен на делова среща, с официални дрехи и тн.н. Гнус! Хора, спим тотално и отвсякъде, всеки ни е.* както си иска. :(((
 • goni
  Отговор
  2 09:27  12.10.17
  А, наркотици?!!!
 • BILL
  Отговор
  3 09:35  12.10.17
  Не е проблема в пушенето, причините трябва да се търсят. Така преди десетилетия направиха в скандинавските страни, и пушенето при учениците рязко спадна.
 • Мими
  Отговор
  4 17:14  12.10.17
  И не само. Алкохол, за наркотиците да не говорим. Къде спят инспекторите? За заведенията да не говорим. След десет часа се вадят цигарите и се започва. Ужас!

Напиши коментар:


Публикувай