1 131 1

Трагичен случай в "Пирогов" с починало новородено

Мартин Христов

Пореден скандален случай за починало дете – новородено е починало заради сепсис, като майката се съмнява, че това се е случило заради лекарска немарливост.

Бебето Емануил умира на седмия ден от престоя си в „Пирогов”. Той е роден в „Майчин дом”, но майката – д-р Елена Леви, която също е акушер-гинеколог, казва пред Нова телевизия, че синът ѝ е прекарал дни в хирургично отделение, а там има сериозна опасност от зараза – защото е бил в контакт с персонала.

Емануил е имал нужда от операция, защото е имал вродена аномалия – храната, която поема, не може да стигне до стомаха му. Затова и е минал през „Пирогов”.

Преди смъртта на Емануил, на два пъти в „Пирогов” е викан реаниматор, защото детето е било вяло и не се е хранело добре. Емануил обаче е приет в реанимация чак към 6:20 часа сутринта – според Елена прекалено късно и в момент, когато в 99% от случаите изходът е летален.

„Медицински одит” е направил проверка, като и в „Майчин дом”, и в „Пирогов” не са открити признаци на вътреболнична инфекция.

Все пак експертите признават, че е възможно сепсисът да е предизвикан от вътреболнична инфекция. Изследвани са взети проби от ушния канал на детето и не е установено нищо.

Майката обаче си търси правата в съда.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ядеитн
    Отговор
    1 11:28  12.10.17
    Ша я заметат работата. Язък за детето... тия са за трепане. Ама вече толкоз много гад е за трепане, че ми се изгуби числото. Лошото е че и България се засра и свето се обърка. И со пари вече немой да се оправиш.

Напиши коментар:


Публикувай