373 3

„Емко“: Имаше опит за държавна намеса

Премиерът не е имал правилната информация. Това бе комплекс от фактори

Венцислав Михайлов

Разговорите с премиера бяха тежки и важни. Той задели много от времето си, за да ни изслуша. Всички сме допуснали някакви грешки. Важно е, че всички междуфирмени неразбирателства бяха загърбени в полза на държавния интерес.

Това каза пред „Тази сутрин“ по бТВ собственикът на „Емко“ Емилян Гебрев.

„Важно бе, че истината излезе наяве. Аз съм човек, за който, когато нещо завърши, затварям страницата. Концентрираме ли се в това кой е виновен не можем да се развиваме и да вървим напред. Нека позитивното да ни води“, призова той. Той призна, че е имало допусната грешка.

„Направи се опит за държавна намеса в частния сектор, но за щастие не успя. По думите му министърът е бил подведен.

Премиерът не е имал правилната информация. Това бе комплекс от фактори. Грешката на икономическия министър Караниколов беше, че се впусна само в защита на държавния интерес. Моята грешка беше, че бях твърде мек и закъснях със сигнала до г-н Борисов. Грешките са доста големи. Надявам се Караниколов, ако не понесе наказателна отговорност, поне нищо такова да не се повтаря“, подчерта Гебрев.

Бизнесменът добави, че Русия е конкурент в тези поръчки, но ние си направихме сами вътрешна каша. "Дунарит" няма каквито и да било задължения към държавата. Надявам се нещата оттук нататък да започнат да се разплитат, каза още той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бате Данчо
  Отговор
  1 11:41  12.10.17
  Ххахаха, ББ с всеки ден става за все по-голям смях. Една ябълка като е гнила, със сигурност има и червеи отвътре.
 • юрист
  Отговор
  2 11:58  12.10.17
  “...Публикувано във факти.бг: Бизнесменът добави, че Русия е конкурент в тези поръчки,..“ ЗА ТОВА Е ЦЯЛАТА ДАНДАНИЯ- РУСИЯ ИСКА ДА НИ ИЗМЕСТИ ОТ НАШИТЕ ОРЪЖЕЙНИ ПАЗАРИ! ЗА ТОВА ИЗПОЛЗВА БКП/БСП, ШАРЕНКОВА И ВСЯКАКВА ИЗМЕТ И ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА, ЗА ДА ЗАВЗЕМЕ НАШИТЕ ОРЪЖЕЙНИ ПАЗАРИ! Значи- руското оръжие в арабските страни не убивало, то не попадало в терористите, те не се въоръжавали с него, то било хуманно, само защото е руско и това е повод за гордост за всички руски тролове, но понеже БЪЛГАРСКОТО произведено оръжие е КОНКУРЕНТ на руското, за това е лошо, смъртоносно, гадно било България да продава оръжие , терористите били снабдени само с него и ала-бала ;) Де една дебела гьостерица за ВСИЧКИ руски тролове и отваряне на Белене САМО за тях!
 • Русенец
  Отговор
  3 13:29  12.10.17
  Борисов употреби Емко в личен интерес, за да се подиграе на Радев и не отиде на КСНС . Емко са щастливи, че им върнаха лиценза, до следващия път, в който ще им го отнеман за винаги !

Напиши коментар:


Публикувай