2 920 5

БДЖ: Влак тръгна без началника, тя го гони с лек автомобил

Куриозен случай с бързия влак от Бургас за София

БДЖ: Влак тръгна без началника, тя го гони с лек автомобил
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

Комичен инцидент в БДЖ. Бързият влак от Бургас за София отпътувал от гара Вакарел без началника си тази нощ и се наложило отговорникът за жп композицията - г-жа Димитрова, да го догонва с лек автомобил. След като се разбрало, че шефката я няма, бързият влак спрял да я изчака на гара Елин Пелин и закъснял от разписанието, пише "Офнюз".

Случаят е абсурден, тъй като показва серия от грешки, които би трябвало да са невъзможни според професионалните стандарти в железниците. При спиране на влак на гара кондукторите първо трябва да уведомят началника на влака дали всички пътници са слезли и са се качили, а след това началникът влака подава сигнал към дежурния ръководител на движение, който пуска влака да отпътува.

Остава мистерия как служителят на гарата във Вакарел е пуснал влака да потегли за София без началника си.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • лале ли си зюмбюл ли си
  Отговор
  1 15:26  12.10.17
  щом е "ТЯ" мисля че всякакъв друг коментар е излишен.......и все пак, какво прави ТЯ с колата си във Вакарел, не трябва ли колата й да е в Бургас, след като ТЯ се е качила на влака като началник оттам. Може би ТЯ е намерила във Вакарел някой надарен пръч и е решила минавайки оттам да се отбие за едно бързо.......и е изтървала влака, и въобще докато все повече началници в БГ са "ТЯ", а не "ТОЙ" тая държава не я чака нищо хубаво.

  Коментиран от #4

 • Една ТЯ
  Отговор
  2 15:54  12.10.17
  Страхотна фантазия. .. Представих си го 3D...:)) Добър си !
 • Фен
  Отговор
  3 16:08  12.10.17
  Тоз филм сме го гледали!:-) :-) В главната роля-Дензъл Уошингтън!
 • Огнян
  Отговор
  4 17:44  13.10.17

  До коментар #1 от "лале ли си зюмбюл ли си":

  Не е написано, че го е гонела с личният си автомобил. Къде го прочете!? Освен това е написано, че дежурният ръководител на гарата трябва да получи сигнал от началник влака, за да пусне влака. Демек, дежурният на гарата е пуснал влакът без потвърждаване от началник влака. Малко си се изхвърлил като ч.н.м.п.

  Коментиран от #5

 • лале ли си зюмбюл ли си
  Отговор
  5 10:08  15.10.17

  До коментар #4 от "Огнян":

  Прав си за колата, приемам критиката! Но всичко друго, включително и посочената причина за отсъствието Й от работното място където трябва да бъде си е съвсем възможно и даже доста вероятно. Не забравяй, че живеем в страната в която постоянно се случват абсолютно всякакви абсурди.

Напиши коментар:


Публикувай