522 2

Отхвърлиха ветото на президента за Закона за отбраната

Венцислав Михайлов

Парламентарната комисия по отбрана одобри повторно промените в Закона за отбраната, върнати от президента, предаде БНР.

Така комисията отхвърли ветото на Румен Радев, наложено заради два текста. Единият е свързан с изискванията за избор на постоянен секретар, а другият въвежда изискването получилите нови звания военни да се представят в Комисията по отбрана. Депутатите от ГЕРБ и от Обединени патриоти видяха противоречие в мотивите на президента и изразиха съмнение, че са писани не в президентството. Пламен Манушев от ГЕРБ каза :

Аз не знам, това ме притеснява много.

Това, че нашето мнение е съвпаднало с президента, означава, че имаме общи притеснения, които не са внушени от нас, а са внушени от вас - увери Таско Ерменков от БСП. Председателят на комисията Константин Попов отхвърли критиката, че искането за представяне на военните в комисията крие риск от политизиране на висшия команден състав:

Парламентът е гарант за това, че армията е деполитизирана, така че не виждам в това основание.

Предстои гласуване в пленарната зала, след което ще стане ясно дали ветото на президента ще бъде преодоляно.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Фриман
  Отговор
  1 09:12  13.10.17
  Трябва ни президенстка република, каквото и да говорите! Всечко обещано от политици ще питаме от президента и нека той да е отговорен за държава и мизерия! Че в сенашното положение не знаем кой да питаме за позора на българско управление.
 • Патриот
  Отговор
  2 15:22  13.10.17
  На пармалента им ес иска да командват армията. оклуците смотани. Да са сигурни, че няма да напарви нещо, защото ке се управляват от свои хора. Президентска република ни трябва, но тая измет дали ещ допусне така да изпусен кокала толкова лесно?

Напиши коментар:


Публикувай