424 2

Прекратиха делото срещу Тотев, върнаха го на прокуратурата

Обвинението срещу кмета на Пловдив е, че е ощетил общината с близо 700 000 лева

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев е официално прекратено от Окръжния съд в Пловдив. Цялата преписка е върната на Софийската градска прокуратура (СГП), защото са констатирани съществени процесуални нарушения в обвинителния акт, който беше внесен в съда в началото на юли.

Специализираното звено "Антикорупция" към СГП обвини Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев за престъпление по служба, извършено в съучастие.

Обвинението срещу Тотев, Кацарски и Колев е, че са ощетили бюджета на община Пловдив с 689 869.70 лева при строителството на местната зоологическа градина.

Престъплението е било извършено в периода от 30 април 2014 г. до 29 юли 2015 г., когато кметът на Пловдив е провел процедура с пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Тази процедура била проведена без да има одобрен инвестиционен проект и без да има количествено-стойностна сметка за проекта.

Нямало нито комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите, нито издадено разрешение за строеж, но договорът за строителство с частната фирма бил сключен. Кацарски и Колев пък са били съучастници на кмета Тотев, твърдят от прокуратурата.

Днес решението влиза в сила, тъй като нито една от страните не се е възползвала от правото си на протест.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 14:36  13.10.17
  Евала на Боковите хайдуци крадат като за последно. Евала БОКО.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 17:39  13.10.17
  Ефтини прокурорски номерца добре ги е инструктирал Цацаров когато са сглобявали обв.акт

Напиши коментар:


Публикувай