1 366 7

Известна пицария изхвърли пенсионери, правели малки сметки

Мартин Христов

Шуменски ресторант бе критикуван във "Фейсбук", след като се разбра, че дискриминира клиенти от третата възраст, защото правят малки сметки, пише в. "Телеграф".

Под масираната атака попадна една от най-известните пицарии в Шумен "Джоя", след като дама се оплака, че с приятелките й пенсионерки не ги допуснали в локала.

Според Елисавета Александрова, която описва казуса, в сряда жени от пенсионерския клуб в кв. "Добруджа" имали уговорка да се срещнат на пържена риба и рибена супа в пицарията до клуба им.

Ден-два по-рано отговорничката на клуба се срещнала със сервитьорка и уговорила посещението. Дамите се облекли и нагиздили като за празник, но в сряда по обяд на входа на заведението ги посрещнала друга сервитьорка и обяснила, че няма да ги приемат, защото ядели само по една рибена чорба за 2 лева. Жените се почувствали унизени и омерзени.

След гръмването на новината потребители призоваха към солидарен бойкот на пицарията. След това обаче собствениците се извиниха и поканиха дамската група на безплатна среща на обяд днес. Като пълно недоразумение определиха случая Даниела Христова и дъщеря й Весела Желева, съсобственици на пицарията.

"Щом имаме супа за 1,80 лева, всеки, който желае, е добре дошъл, ако сме искали да ограничим по някакъв начин клиенти, нямаше да пускаме обедно меню и супа за 1,80, коментира Христова.

Разминаването дошло от отказ на сервитьорката да направи резервация за група, тъй като за обедното меню нямало резервации.

Шумен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хитреца
  Отговор
  1 15:51  13.10.17
  шопски ценностти

  Коментиран от #2, #5

 • гост :
  Отговор
  2 15:54  13.10.17

  До коментар #1 от "хитреца":

  шопски ценности в Шумен ?! хитър си хитрец
 • Тарикатчо
  Отговор
  3 15:56  13.10.17
  До хитреца: Ти изобщо чувал ли си какво е това животно "шоп"...?!?
 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 16:00  13.10.17
  Паве във витрината ще оправи баланса
 • Бесен Язовец
  Отговор
  5 16:04  13.10.17

  До коментар #1 от "хитреца":

  Шопландия е голяма местност в соф.поле и се слави със мн.опорити и проклети люде Требич,Кв.Обеля,село Мрамор,Костинброд е туй е раьона
 • Ники
  Отговор
  6 12:23  16.10.17
  По принцип ... в условията на пазарна икономика .... собственика на заведението има право да сервира или да не сервира .. В дискотеките по целия свят ... има минимална консумация за сапаре ... Това дискриминация ли е ??? Че не ми дават да седна да си изпия една малка водка на сапаренцето дето я има в менюто ? И освен това никога и никъде това не е написано И в ресторантите е така ... ама това не е новина ... Новина е като не направиш резервация на милите баби ... нищо че ако се изсипят още 20 баби и идват всеки ден да изядат по една супа , после няма да може да си платиш тока ...

  Коментиран от #7

 • гост
  Отговор
  7 12:30  16.10.17

  До коментар #6 от "Ники":

  Хич не си прав. Ако има изискване в ресторанта за мининална консумация съм съгласен, но няма. Това не е изискан ресторант с Мишелин звезда, а заведение за бързо хранене с обедно меню. Собственничката го е казала правилно, ако искат да ограничават няма да има ниски цени и обедно меню. Сервитьорката е направила проблема, очевидно, но затова се говори директно с управител на място.

Напиши коментар:


Публикувай